Dit zijn de fijnste indoor sportschoenen voor een thuisworkout (inclusief bijpassende workouts)

Ben je, net als de Beautify redactie, helemaal aan het thuissporten geslagen? Ondanks dat je thuis aan de slag gaat, is het van groot belang dat je de juiste indoor sportschoenen draagt om blessures te voorkomen. Wij zetten de meest geschikte exemplaren op een rij.

Indoor sportschoenen

Op het eerste gezicht denk je misschien: wat kan hier nou misgaan? Nou, een hoop. Je kan flinke blessures oplopen tijdens je thuisworkout. Als je bijvoorbeeld veel HIIT-klasjes doet zal je ongetwijfeld veel springen. In dat geval is een schoen met demping erg welkom. Hieronder vind je een aantal schoenen, ideaal voor jouw workout vanuit huis.

indoor sportschoenen
© ASICS

1. Asics GEL-KAYANO 5 OG in SOFT SKY/ SOFT SKY €140

Dit klassieke model van ASICS komt uit 1999. Destijds zag de ontwerper direct dat de schoen de anatomie van de mens – inclusief botten, spieren en organen. Het is dan ook een technische schoen, die je voet van hak tot teen ondersteunt. De hak van de schoen is voorzien van een gel-laag, wat zorgt voor extra demping. Ideaal voor tijdens het rennen, maar ook voor HIIT-workouts in je woonkamer.

Bijpassende workouts:

indoor sportschoenen
Reebok

2. Reebok Flexagon 3.0 €89,95

Deze schoen van Reebok is flexibel, biedt voldoende demping en past zich aan de omstandigheden aan. Hij is zo licht dat hij aanvoelt als een sok, maar biedt toch voldoende demping voor tijdens een rondje rennen of een HIIT-workout.

Bijpassende workouts:

indoor sportschoenen
Nike

3. Nike Flex Essential TR €55

Deze Nike indoor sportschoen is neutraal en mega flexibel. Hierdoor is hij geschikt voor zowel lichtere workouts als zwaardere. Let wel op: indien je houden goed is en je voeten recht staan, dan is dit de schoen voor jou. Heb je de neiging om met je voeten naar buiten of juist binnen te vallen, dan past een schoen met meer demping beter.

Bijpassende workouts:

indoor sportschoenen
ASICS

4. ASICS GEL 1090 €100

Deze schoen is geschikt voor zware workouts waarbij je veel springt of rent. Touwtje springen zonder last van je knieën te krijgen? Dan is deze schoen jouw go-to.

Fun fact: deze schoen werd twintig jaar geleden voor het eerst gelanceerd en is sinds dit jaar nieuw op de markt gebracht. Officieel is het een hardloopschoen met flinke demping – daardoor ook uitermate geschikt voor de gemiddelde HIIT-klas.

Bijpassende workouts:

indoor sportschoenen
Nike

5. Nike Air Max Bella trainingsschoen €80

Deze Nike indoor sportschoen is geschikt voor binnen trainen. Hij geeft steun en valt strak om je hiel, zodat je geen blaren krijgt. Ideaal voor tijdens het squatten of andere krachtoefeningen.

Bijpassende workouts:

indoor sportschoenen
Under Armour

6. Under Armour HOVR Apex sportschoen €140

Deze toppers van Under Armour zijn je perfecte maatje voor tijdens het trainen. Door de foam-technologie in de zool biedt de schoen demping en geeft hij je energie terug voor elke stap die je zet en elke sprong die je maakt.

Bijpassende workouts:

Lees ook: Deze 7 minuten work-out video’s zijn de ideale start van je dag

Reageer op artikel:
Dit zijn de fijnste indoor sportschoenen voor een thuisworkout (inclusief bijpassende workouts)
Sluiten