Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 28 januari 2017

Dit zijn de meest zonnige bestemmingen van Europa waar we nu naartoe willen

Hallo, mogen we even vluchten naar een zonnig oord? En ook weer niet te ver weg alsjeblieft, gezien de portemonnee. Waar in Europa kunnen we naartoe, om weer even helemaal op te laden, onze huid te boosten en rond te paraderen met blote benen? Ga naar één van deze steden en je hebt een grote kans dat je meneer zon héél veel zult zien:

Malaga

De grootste stad aan de Costa del Sol: Malaga. De temperatuur is er eigenlijk altijd wel aangenaam. De stad is bruisend, er zijn enorm veel tapasrestaurantjes en het centrum is autovrij. De winkels zijn het hele jaar door open en je kunt er fietsen en wandelen. Een romantische bestemming en de zon schijnt er gemiddeld 300 dagen per jaar. In de winter is de temperatuur er gemiddeld nog zo’n 18 graden, beter dan Nederland in elk geval. Waar kunnen we boeken?

De Azoren

De Azoren liggen midden in de Atlantische Oceaan en bestaan uit zeventien eilanden. De Azoren zijn een autonome regio van Portugal. Negen eilanden zijn bewoond en te bezoeken. Het is daarom zeker leuk om in één vakantie van eiland naar eiland te hoppen. Het grootste en meest diverse eiland is São Miguel. In de winter is het vaak heel helder weer en schijnt het zonnetje lekker.

Als je niet de hele dag op het strand wilt liggen is dit jouw bestemming. De Azoren zijn nog niet zo toeristisch en je kunt er heel goed hiken. De eilanden hebben een prachtige natuur en locals willen je maar wat graag de lokale lekkernijen laten proeven.

Canarische Eilanden

Dé ultieme bestemming als je de winter wilt ontvluchten, maar wel in Europa wilt blijven. De Canarische Eilanden. Met maar liefst 4800 zonuren per jaar en gemiddeld maar drie dagen regen per maand is dit een topplek om naartoe te gaan. De temperatuur verschilt het jaar door maar enkele graden. Zon, zon, zon.

Gran Canaria en Tenerife zijn populaire, bergachtige eilanden en je kunt er prachtige wandelingen maken (chillen kan uiteraard ook). Lanzarote is vulkanisch en minder toeristisch, maar niet minder mooi. Het mooiste strand daarentegen vind je op Feurteventura. De afbeeldingen liegen er niet om:Op zoek naar bijzondere plekken in Europa?
Deze plekken in Europa horen zeker weten thuis op je bucketlist

Reageer op artikel:
Dit zijn de meest zonnige bestemmingen van Europa waar we nu naartoe willen
Sluiten