Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 2 apr 2018

Dit zijn de mooiste herinneringen aan je kinderfeestje

Jarig zijn is een groot feest. Maar vroeger kon je al máánden uitkijken naar je favoriete dag van het jaar. Het betekende een berg cadeaus, trakteren op school, aandacht van iedereen, snoep, taart en het allerbeste: je eigen party. Je kinderfeestje plannen was het leukste wat er was, samen met je squad had je de dag van je leven. Dit zijn de mooiste herinneringen aan je kinderfeestje.

1. Je maakte een checklist met namen

Je mocht acht vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen dus je moest gaan selecteren. Maar je vaste squad was sowieso aanwezig. Je kon niet wachten om ze te vertellen dat jij het vetste feest van het jaar ging geven.

2. Je ging brainstormen over hoe je feest eruit kwam te zien

Met mama besprak je alle opties. Als je vorig jaar al naar de bioscoop was gegaan dan was het dit jaar tijd voor een zwemfeest. De voorpret was al geweldig en je sprong een gat in de lucht zodra jouw wensen voor je knalfuif uitkwamen.

3. Je fancy uitnodiging

Je squad uitnodigen deed je natuurlijk met een fancy uitnodiging. Mams kocht ansichtkaarten en schreef er de tekst op of je ontwierp een fantastische uitnodiging in Word met de mooiste plaatjes en regenboog tekst. Natuurlijk vierde jij je feestje op woensdagmiddag, want dan hadden jullie genoeg tijd om eens even helemaal de beest uit te hangen.

Wat je ging doen was voor iedereen een verrassing. Maar je wilde iedereen er wel van verzekeren dat zwemspullen meenemen verstandig was. Iedereen vond het mega cool als je uitnodiging eindigde met: je wordt thuis gebracht en je hebt dan al gegeten. Dat betekende sowieso friet.

4. Cadeautjes

De moeders van je squad kwamen bij elkaar om een cadeau voor je te kopen. Als jij je zinnen had gezet op een prinsessenhuis, dan kwam die er ook. Je wist natuurlijk al wat je kreeg maar dat geeft niet, je was zo trots als een pauw. Of je vroeg aan iedereen iets anders. Een Tamagotchi, gelpennen of knutselspullen. Het kon niet op.

5. De party is aan

Je ging zwemmen (maar wel alleen als je ook kon discozwemmen), naar een vette Harry Potter of Disney film, naar een indoor of outdoor speelparadijs of je hield gewoon een vet discofeest bij je thuis inclusief muziek van de Vengaboys en de Macarena.

Een feestje thuis was namelijk ook helemaal de bom. Dat betekende cake versieren, spijkerpoepen, koek- en snoephappen (heerlijk met je mond in dezelfde bak met water yum) en natuurlijk de stoelendans.

Het leukste was nog als er een thema aan vast zat zoals ‘ridders en prinsessen feest’. Dan werd je sowieso geschminkt en mocht je je eigen toverstaf maken. Een speurtocht als piraat was ook heel vet. Nadat jij en je squad waren uitgeraasd had je enorme honger en werden jullie gelukkig al snel verblijd met pannenkoeken, poffertjes, pizza of patat.

6. Goodiebag

De dag ging altijd veel te snel voorbij. Als de hongerige buikjes gevuld waren liepen jullie wangetjes rood aan en dat betekent: moe en naar huis. In de auto bespraken jullie nog even wat jullie allemaal hadden beleefd deze dag en hoe gaaf het was. Natuurlijk had je dan ook nog een goodiebag inclusief snoep klaar voor iedereen. Wanneer is het volgende feest?

Lees ook: Nostalgie: 16 x speelgoed van vroeger waar alle 90’s kids eindeloos mee speelden
jaren 90 speelgoed

Reageer op artikel:
Dit zijn de mooiste herinneringen aan je kinderfeestje
Sluiten