Dit zijn de nieuwste make-up trends voor 2017

Misschien heb je al een vaste make-up routine. Maar af en toe iets nieuws proberen en een beetje experimenteren kan ook heerlijk zijn. Make-up artist Mitzy Malu Mudde van Maybelline vertelt wat de deze winter en in 2017 hot, hot, hot wordt.

Mitzy Malu Mudde is make-up artist bij Maybelline. Onlangs vloog ze naar New York, om daar backstage bij Fashion Week de modellen te voorzien van de prachtigste looks. Ze was make-up artist bij de shows van Nicole Miller, Marissa Webb, Ziimmermann, Band of Outsiders en Naeem Khan.

Wij belden Mitzy om te vragen wat de nieuwste trends zijn op het gebied van beauty en make-up technieken.

Natural look

De overall trend: alles mag er natuurlijker uitzien. Tuurlijk, het liefst wil je nog steeds dat je huid er gaaf en gepolijst uitziet. Maar de wimpers worden minder dik aangezet, op je wangen een gezonde blos, geen dikke laag blush en ook met contouren mag je een stapje terug doen. Komend seizoen kun je benadrukken hoe prachtig je al van jezelf bent en dat juichen wij alleen maar toe.

Glans blijft

Die gezonde glow die willen we het komende jaar ook nog gewoon op onze jukbeenderen. Je kunt hiervoor een strobing cream of highlighter gebruiken. Maar ook een beetje vaseline – bijvoorbeeld op je ogen – geeft een stralend effect.

Weinig mascara maar veel krul

Wat Mitzy echt opviel in New York was dat veel make-up artists de wimpers heel erg krulden. Vervolgens hoef je niet zo heel veel mascara aan te brengen. ’Een prachtige look die heel natuurlijk is. Een wimperkrultang is voor iedere vrouw een must komend jaar.’

Diepe kleuren op je lippen

De lipsticks zijn hoog gepigmenteerd, vertelt Mitzy. Dat houdt in dat de kleuren feller en dieper zijn. Qua kleuren zijn diep paars, rood en roze prachtig.

Net even anders

Mitzy: ’Wat helemaal hot is, is producten net wat anders gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld prachtig om lipstick te gebruiken als blush. Op die manier matcht het prachtig met je lippen. Ook zorgt het voor een natuurlijkere uitstraling. Dat komt omdat lipstick een crème is en geen poeder.’

Een stapje terug met contouren

Het hele heftige contouren, dat is wel een beetje geweest, vindt Mitzy. Het is nog steeds schitterend om je pluspunten aan te zetten met een highlighter. Maar je neus versmallen met schaduwen, hoeft niet meer. ’Je gezicht zoals het is, mag weer gezien worden.’

Reageer op artikel:
Dit zijn de nieuwste make-up trends voor 2017
Sluiten