Dit zijn de sporttrends van nu en je wilt ze meteen uitproberen

Helemaal klaar met hardlopen, bodypump en crossfit? Maar wil je toch fit en strak de zomer in? Dan raak je nu misschien geïnspireerd, want wij hebben op een rijtje gezet wat helemaal hip en hartstikke leuk is qua sport.

Trampoline springen

Dit is helemaal hot en happening. En dat vinden wij helemaal niet gek, want als je trampoline springt voel je je vogelvrij en alsof je de hele wereld aan kunt. Je kunt kiezen voor verschillende soorten trainingen. Je kunt bijvoorbeeld helemaal los gaan met salto’s en koprollen. Maar als je dat een brug te ver vindt, kun je ook kiezen voor een meer bootcampachtige benadering. Hoe dan ook, je wordt vrolijk en super strak.

Barre workout

Dit is een sport geïnspireerd op pilates, yoga én ballet. Je staat namelijk als een echte ballerina aan een barre. Het is niet gek dat Doutzen verliefd is op deze sport want je spieren worden er sterk én lang van. Wat je een heus sierlijk en slank uiterlijk geeft. En wie wil dat nou niet?

HIIT

Oftewel High Intensity Interval Training. Dit veroverde de wereld al in 2014 en het is er nog steeds. Misschien omdat je een goede HIIT training maar een kwartier of twintig minuten hoeft te duren. Je wisselt namelijk korte intensieve oefeningen af met minder rustige oefeningen. Daar gaat je conditie met sprongen van vooruit én je stofwisseling gaat als een malle. Zo val je sneller af.

Trainen met je lichaamsgewicht

Geen kettlebell gezwaai, geen fitnessapparaten, nee, dit doe je alleen met je eigen lichaam. Gewoon weer ouderwets push-uppen, sit-uppen, squats en burpees uitvoeren. Heb je niet de discipline om dit op eigen kracht te doen, dan is een bootcamp klasje ideaal. Geen gewichten, alleen jezelf en je eigen wil waar je het gevecht mee aangaat.

Apekooien

Net als vroeger ja. Je voelt je weer helemaal kind als je over de toestellen klauwtert. Was dit vroeger niet ook jouw favoriete gymles? Ga het dan gewoon weer doen. En dat je eigenlijk aan het sporten bent, dat heb je helemaal niet door.

Reageer op artikel:
Dit zijn de sporttrends van nu en je wilt ze meteen uitproberen
Sluiten