Dit zijn dé travel essentials wanneer je alleen reist

Daar sta je dan, alleen met je koffertje, je reis gaat nu écht beginnen. Je hebt een hoop verhalen gehoord waarom alleen reizen echt iets met je doet. Maar jij, gelooft het nog niet echt. Hier komt absoluut verandering in, zolang je deze essentials maar wel bij je hebt.

Oordopjes

Oordopjes zijn een must. Niet alleen zodat je je even kunt afsluiten en niets hoort. Maar ook om een zeker signaal af te geven, misschien heb je geen zin om te praten. Daarnaast zijn oordopjes ook fijn wanneer je even wat tijd voor jezelf wilt. Luister je favoriete muziek en relax.

Slaapmasker

Je bent nu eenmaal alleen, je hoeft met niemand rekening te houden wanneer je de hele vlucht wilt slapen. Heerlijk, maar dan moet het wel lukken. Zet je slaapmasker op en je bent zo weg.

Nekkussentje

Niets is vervelender dan niet lekker te kunnen liggen. Of nog erger, je wordt kwijlend op de schouder van een vreemde wakker, oeps. Zorg daarom voor een lekker nek kussentje die jou samen met je slaapmasker heerlijk laat slapen.

Een héle fijne outfit

Uiteraard is een beetje travelen in stijl wel iets wat aan jou besteed is. Maar zorg er ook voor dat je een outfit hebt die héél erg fijn zit. Trek je lekkerste sneakers met een legging of soepele joggingbroek aan en maak dit af met een grote trui. Zo zorg je ervoor dat je het lekker warm hebt in het vliegtuig en je kunt verstoppen in je trui.

Genoeg cash

Je bent nu eenmaal alleen en je kunt op dit moment geen geld van andere lenen. Zorg daarom voor genoeg cash, zodat je bij aankomst snel een taxi kunt regelen en niet staat te klooien bij de pinautomaat. Óf nog erger, er uren over doet om überhaupt een pinautomaat te vinden.

Een koffer of backpack die je zelf kunt dragen

Yup, in eerste instantie ben je nu op het moment dat je écht je eigen koffer of backpack gaat dragen. Zorg er daarom voor dat het makkelijk te doen is en je precies weet waar alles zit. Wie weet kom je on the way nog wel een leukerd tegen die je wilt helpen. Maar in eerste instantie, ben je on your own.

Reisboekje

Je maakt op dit moment herinneringen die alleen jij hebt meegemaakt. Daarom is het belangrijk dat je die écht niet vergeet. Koop daarom een reisboekje waar je elke dag wat in kunt schrijven, zo heb je een prachtige herinnering voor later en is het ook makkelijker om je verhalen na te vertellen wanneer je thuis komt.

Mobiele oplader

Essentieel, heel essentieel. Wat doe je namelijk wanneer je geen batterij hebt? Het thuisfront vind het daarentegen erg fijn wanneer je ze wel een beetje op de hoogte houdt. Daarnaast is het ook voor jezelf gewoon een fijn gevoel. Én, kun je prachtige foto’s blijven schieten.

Een open houding

Probeer je niet af te schermen maar laat zien wie je bent. Je hoeft écht niet continu met nieuwe mensen om je heen te zijn, maar wat betreft gezelligheid is het wel fijn om mensen te hebben waar je leuke dingen mee kunt doen. Dit maakt je reis alleen maar mooier en het levert je misschien ook nog leuke vakantieplekjes op..

LEES OOK: Travel away: waarom vrouwen minimaal 1 x alleen op reis moeten gaan

Reageer op artikel:
Dit zijn dé travel essentials wanneer je alleen reist
Sluiten