Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 15 okt 2017

Dit zijn 4 voordelen waar iedereen die in oktober is geboren lekker van profiteert

Op welke maand je op de wereld gekomen bent, heb je zelf natuurlijk niet zo veel invloed op gehad. Maar als je in oktober bent geboren, dan mag je je gelukkig prijzen. Je profiteert namelijk van heel wat voordelen. Een bedankje aan je vader en moeder is nu wel op zijn plaats.

Oktober is dan wel de maand van Halloween, maar dat betekent niet dat iedereen die in oktober is geboren een beetje creepy is. Integendeel zelfs.

1. Oktoberkiddo’s leven langer

Als je in oktober geboren bent, dan is de kans groot dat je de 100 jaar aan gaat tikken. Het is niet iets dat zomaar even de wereld in geholpen is. De resultaten kwamen namelijk niet uit één onderzoek, maar uit minstens nog een onderzoek naar voren.

2. Je hebt een sterker hart

Eén van de redenen dat je langer leeft, is je hart. Die is namelijk van staal. Nou ja, niet letterlijk natuurlijk. Maar je hebt een opvallend sterker hart dan iemand die bijvoorbeeld in maart is geboren. Daardoor heb je minder kans op hart- en vaatziekten, iets waar iedere dag zo’n honderd Nederlanders aan overlijden.

3. Sport is jouw tweede naam

Ook dit heeft misschien weer met het vorige puntje te maken. Het blijkt namelijk dat je goed bent in bijna alle sporten als je in oktober bent geboren. Dit komt voornamelijk doordat onder meer je uithoudingsvermogen en kracht fantastisch goed zijn. Onderzoekers denken dat het komt doordat de baarmoeder optimaal blootgesteld is aan vitamine D tijdens de zwangerschap. Interesting.

4. Je hebt ze alle 5 op een rijtje

Oke, het laatste onderzoek waar we het even over willen hebben, gaat over het verband tussen de geboortemaand en geestelijke ziektes. Iedereen die geboren is in oktober blijkt namelijk geen link te tonen met het krijgen van schizofrenie, bipolaire stoornis en depressie. Is dat even fijn.

Nu je dit allemaal weet, kun je er vast weer met een gerust (en sterk) hart tegenaan. Op naar het honderdste levensjaar.

Voor als je jarig bent: Hiep hiep hoera! Deze dingen zijn gratis en voor niets op je verjaardag

Reageer op artikel:
Dit zijn 4 voordelen waar iedereen die in oktober is geboren lekker van profiteert
Sluiten