Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 16 apr 2017

Dit zijn levenslessen die je van je lieve familie hebt geleerd

Vroeger kon je niet altijd met je familie door één deur. Maar inmiddels vind je het heerlijk om tijd met je ouders en je broers en zussen door te brengen. Je waardeert ze om wie ze zijn en zij houden onvoorwaardelijk van jou. Soms sta je er niet bij stil, maar dit zijn belangrijke levenslessen die je lieve familieleden je konden leren.

Dat je goed bent zoals je bent

Misschien wel de waardevolste les in het leven. Soms heb je de neiging te kijken naar andere mensen. Mensen met betere banen, grotere huizen, een drukker sociaal leven, mooiere haren, of een slankere buik. Althans, dat is hoe jij het op dat moment ziet.

Maar je familie leert je dat je goed bent zoals je bent. Je hoeft je niet anders voor te doen, want zij kennen je door en door en zij houden van je.

Dat je sommige gekke trekjes niet van een vreemde hebt

Je eigenaardigste eigenschappen, je hebt ze niet van een vreemde. Want je moeder heeft dezelfde ticjes. En je zus dezelfde bijzondere maniertjes. Tja, je familie leert je hoe je bent geworden wie je bent. En dat dat iets is om trots op te zijn.

Dat wat je ook doet, zij altijd van je zullen houden

Er zullen altijd mensen achter je staan en voor je klaar staan. Je kunt altijd bij je familie terecht, ongeacht wat je uitspookt in het leven. En dat is een heel fijn gevoel. Een warm gevoel.

Dat je geen genoegen mag nemen met minder in de liefde

Je hebt waarschijnlijk al een paar mannen voorgesteld aan je ouders of broers en zussen. Maar niet iedere man is goed genoeg. Vooral als je een broer hebt kan hij nog wel eens optreden als jouw beschermheer.

Je vindt het waarschijnlijk irritant dat je broer niet iedere man goed genoeg vindt, maar bedenk wel dat hij jou het aller-allerbeste toewenst. En als je goed nadenkt, heeft hij vaak wel een punt.

Het is niet goed om bij een man te blijven die niet goed voor je is. Die niet 100 procent voor jou gaat of waar je zelf niet helemaal hoteldebotel van bent. En dat is precies wat je familie je leert.

Dat je voor jezelf mag opkomen

Je bent het heus niet altijd eens geweest met je ouders of met je broers en zussen. En dat haalde soms het bloed onder je nagels vandaan. Maar het leerde je ook hoe je voor jezelf kan opkomen. En dankzij hun flauwe grapjes heb je nu zelf ook een heel repertoire van opmerkingen. En ben je super ad rem.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: 7 redenen waarom zusjes van broers zo gigantisch aantrekkelijk zijn

Reageer op artikel:
Dit zijn levenslessen die je van je lieve familie hebt geleerd
Sluiten