wpk-admin
wpk-admin Nieuws 24 apr 2017

Dit zijn ze: De 4 meest succesvolle basisregels bij het daten

Je kent het wel, je ontmoet een leuke man, jullie flirten, appen wat over en weer en spreken af. Hij is best leuk. Hij kijkt verliefd naar je. Jullie kussen. En net als jij er een beetje zin in begint te krijgen... verdwijnt ie spoorloos van je radar. Gelukkig gaat dat je nooit meer overkomen in de toekomst. Want dit zijn de meest succesvolle basisregels bij het daten en daarmee wind jij iedere man om je vingers.

Hieronder vind je de basisregels bij het succesvol daten, volgens relatie-guri’s Femmetje de Wind en Mirjam van den Broeke. Zij schreven een paar jaar geleden het boek ‘Wat wil de man?’. En geloof ons, de dateregels die ze opstelden, werken.

1. Geef hem de ruimte om te jagen

Onthoud: jagen zit mannen in de genen. Ze doen het in hun carrière, in sport, maar het liefst jagen ze op jou. Als jij je in het begin van de relatie presenteert als onbereikbaar, als een niet te nemen fort, dan zal hij alles op alles zetten om over die slotgracht te komen. Gooi jij de brug meteen open dan loop je de kans dat je veel te gretig overkomt en dat hij denkt: als zij zich zo gemakkelijk gewonnen geeft misschien moet ik dan nog even verder zoeken.

Daten is in wezen een kat-en-muisspel waarbij jij de muis bent. Niet de kat. Dus als hij zich op zijn spreekwoordelijke knol opstelt voor jouw kasteel, dan kijk je eens verbaasd uit het raam om vervolgens in een bevallige pose, maar met een lichte gaap de luiken van jouw kasteelraam te sluiten.

Let op: het gaat er hier niet om dat je compleet onverschillig bent, het gaat erom dat je tegenstrijdige signalen afgeeft. Aantrekken en afstoten, that’s the game.

2. Geen seks voor de derde date

En ja, misschien is het nog wel beter om langer te wachten. Ja, slik. Maar probeer een man niet aan je te binden door middel van seks. Als je jezelf meteen weggeeft dan schaart hij jou in de categorie ‘meisje voor een nacht’.

Hoe langer je wacht hoe meer waardering hij voor je zal krijgen en hoe harder hij voor je gaat lopen (rennen, kruipen, name it). Om deze strategie goed te kunnen hanteren moet je ervoor zorgen dat jullie niet in situaties komen waarin seks een logische vervolgstap is.

Het is op de eerste date echt handiger om ‘nee’ te zeggen als hij je na een etentje bij hem thuis uitnodigt voor een drankje. Wanneer je gestrekt en bh-loos op zijn sofa ligt terwijl hij met een hand niet nader te noemen lichaamsdelen beroert, dan is het eigenlijk te laat om ‘nee’ te zeggen. Doe je dat op zo’n moment toch dan heb je geen respect gewonnen. Integendeel, veel mannen zullen boos reageren, je hebt hun ego gekwetst en ze zullen je in de categorie cock teaser plaatsen.

Uiteraard geldt voor alle gevallen waarbij er kleren uit moeten: doe niets waarbij je je eigenlijk niet comfortabel voelt. Laat je dus niet met een bal in je bakkes aan zijn plafond omhoog hijsen omdat hij een groot fan is van Fifty Shades of Grey (tenzij jij dat natuurlijk zelf ook bent).

3. Presenteer jezelf als de ultieme jachttrofee

Je hebt nog jaren, wat zeggen we, decennia (!) de tijd om hem te vertellen dat je onzeker bent over je achterwerk. Of dat je een beugel wilt, omdat je snijtanden niet recht staan. NIET op de eerste date vertellen. Ook al zegt hij dat hij het leuk vindt als een meisje zich kwetsbaar opstelt. Jij stelt je nu vooral op als een trophy wife.

Ook al beweert hij het tegendeel, mannen houden van zelfverzekerde vrouwen, sterke vrouwen die een tikkeltje onbereikbaar en onvoorspelbaar zijn. Waarom? Omdat zij zijn winnaarsmentaliteit kietelt. We adviseren je niet om jezelf anders voor te doen dan je bent. We adviseren je juist om heel dicht bij jezelf te blijven. Jij bent namelijk geweldig zoals je bent en dat is dan ook precies de boodschap die je non verbaal gaat afgeven.

4. Verander niet in een plooibaar typetje

Mannen houden ervan om te veroveren. En dat kan alleen als jij moeilijk ‘zu haben’ bent. Zeg nooit: ‘zeg jij maar wanneer je wilt afspreken, ik kan alle dagen.’ Hoe voller en vager jouw agenda, hoe spannender jij voor hem bent.

Een man zal jou in ieder geval niet aantrekkelijker gaan vinden als jij continu concessies voor hem doet. Concessies doe je alleen als hij ze ook doet. Dus op basis van gelijkwaardigheid. Wacht ook nooit tot je iets van hem hebt gehoord voordat je andere plannen maakt. Jouw plannen zijn leading en als je toevallig niets hebt staan, dan kun je uiteraard met hem daten.

Je legt nu de basis voor de rest van jullie relatie. Dus blijf de dingen doen die je ook deed voordat je hem leerde kennen. Jouw uurtje yoga op donderdagavond gaat dus niet ineens plaatsmaken omdat hij deze week alleen op donderdagavond kan. Jammer dan, dan wacht hij maar even tot volgende week.

Als je al een afspraak hebt, bied je hem maximaal twee andere alternatieve data waarop je wel kunt afspreken, en dus geen lijst met acht avonden waarop je wel kan. Zeg altijd ‘nee’ in het geval van een tweede keus appje. Als hij schrijft: ‘mijn vriend zegde net af dus misschien heb jij zin om vanavond te eten?’ Dan antwoord je: ‘Jammer, ik kan niet (ik ga met je vriend eten ;-)’.

Door: Femmetje de Wind

Lees ook: Waarom je nooit genoegen mag nemen met zomaar een man alleen maar omdat je niet alleen wil zijn

Reageer op artikel:
Dit zijn ze: De 4 meest succesvolle basisregels bij het daten
Sluiten