Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Beauty en Style 19 sep 2015

DIY: 7 x avocado in een handomdraai toevoegen aan je beauty regime

We eten allemaal massaal avocado. Of je het nou eet op een speltcracker met hummus, in een maaltijdsalade, of toevoegt  aan je smoothie, het is eigenlijk overal lekker bij. En wij vrouwen eten het stiekem ook omdat schijnt dat we er knapper van worden. Avocado bevat de vitamines A, B1, B2, B6, C en E. Allemaal vitamines die erom bekend staan goed te zijn voor huid, haar, nagels en weerstand. Je kan ze niet alleen eten maar vanaf nu ook toevoegen aan je beauty regime. Misschien heb je het al eens geprobeerd, avocado gebruiken als beauty product. Toch kan het lastig zijn om precies te weten hoe je avocado zo effectief mogelijk te gebruiken. Gelukkig kun je avocado zonder te veel gedoe kan omtoveren in een beauty product. Goedkoop én geheel natuurlijk.

1. Make-up remover

Avocado’s hebben een vettige substantie die ze te danken hebben aan de grote hoeveelheid olie die ze bevatten. Daarom is een avocado heel geschikt als make-up remover. Snij een rijpe avocado in en haal er een aantal wattenstaafjes doorheen. Heel geschikt om je smokey eyes mee te verwijderen. Met deze methode voorkom je een geïrriteerde huid rondom je ogen.

2. Oogserum

Tijdens dat je je ogen schoonmaakt met avocado als make-up remover, geef je je ogen ook meteen een voedende oogbehandeling. Als je wilt kan je een beetje extra gebruiken en dit laten zitten voor een nacht. Zo krijgen je ogen gedurende je schoonheidsslaapje een boost.

3. Gezichtsmasker

Er bestaan eindeloos veel variaties op het avocado gezichtsmasker, maar deze is wel heel gemakkelijk én goedkoop. Meng een halve rijpe avocado met een theelepel zachte honing. Dit masker is vooral geschikt voor een droge huid. Heb je juist een vette huid? Kies dan voor een halve rijpe avocado gemengd met een lepel naturelle yoghurt. Het melkzuur van de yoghurt doodt de bacteriën die zorgt voor onzuiverheden. Say bye to pimples.

4. Gezichtsscrub

Als je dan toch bezig bent met een gezichtsmasker en nog iets overhoudt, kan je je beauty regime meteen aanvullen met een scrub. Combineer een halve avocado met een theelepel honing, een theelepel olijfolie en bruine suiker. Meng dit in een kom en smeer het met zachte, ronddraaiende bewegingen op je huid. Gegarandeerd een zachte en zuivere huid.

5. Lipscrub

Hou een lepel van je gezichtsscrub over en voeg hier een lepel pepermuntolie aan toe. Als je houdt van een iets stevigere substatie kan je het een half uurtje in de koelkast zetten. Door de pepermuntolie zullen je lippen goed doorbloed raken wat zorgt voor een mooie volle rode mond. Daarbij ruikt het ook nog eens ontzettend lekker en fris. Favoriet recept.

6. Haarmasker

Lange lokken kunnen alleen mooi blijven als deze goed worden gehydrateerd. Combineer daarom een avocado met een scheutje olie en smeer dit in de uiteinden van je haar. Dit geeft je (beschadigde) haar een ontzettende oppepper. Heb je last van roos of een droge hoofdhuid? Voeg dan aan het mengsel wat citroensap toe en verdeel het over je hoofdhuid. Dit kan goed helpen bij een schilferige huid. Het geeft geen irritatie doordat het natuurlijke producten zijn. Welk masker je ook kiest, laat het twintig minuutjes inwerken.

7. Manicure

Last van droge handen in de winter en blijf je maar smeren? Voeg dan een avocado toe aan een halve banaan en smeer dit op je handen. Na tien minuten kan je je handen wassen en zullen ze zachter zijn dan wanneer je handcrème gebruikt. Bovendien hoef je geen rekening te houden met parfum dat vaak in handcrèmes zijn verwerkt.

Reageer op artikel:
DIY: 7 x avocado in een handomdraai toevoegen aan je beauty regime
Sluiten