DIY – Op deze manier maak jij je eigen avocadomasker

Avocado’s kunnen we in ons leven niet meer wegdenken. Denk maar eens aan die heerlijke avocado toast, of aan die ene lekkere salade met avocado, of wat dacht je van quacamole? Maar wist jij als avocadoliefhebber al wel dat er avocadomaskers bestaan? Wij vonden dit hemels klinken en zijn om die reden direct op onderzoek uit gegaan.

Naast dat de avocado natuurlijk heerlijk is om te eten, is het ook heel goed voor je huid. Scroll snel verder om te lezen waarom.

Waar is een avocadomasker goed voor?

Dankzij de vetten en oliën van de avocado, is een avocadomasker vochtinbrengend en hydraterend. Ook zit er Vitamine E in een avocado, wat huidveroudering tegengaat – je kunt nooit vroeg genoeg beginnen. En geloof ons, deze groene look wil je een keertje gehad hebben. Do we need to say more?

DIY avocadomasker

Je kunt er voor kiezen om in de winkel een heerlijk avocadomasker te kopen, maar je kunt ze ook heel makkelijk zelf maken.  En zeg nou zelf, een DIY-project is ook nog eens leuk tijdverdrijf. Wij zijn op zoek gegaan naar een goed recept wat lekker budgetproof is en wat alleen maar natuurlijke producten bevat. Win-win, toch? Met onderstaand recept maak jij je eigen avocadomasker thuis. Good to know: er zijn ook ingrediënten die je juist beter kunt mijden als je DIY-skinacre maakt. Hier vertellen we je er meer over.

Wat heb je nodig?

  • Een rijpe avocado;
  • Zuivere olijfolie;
  • Honing;
  • Mixer;
  • Een pot die je kan bewaren.

Drie stappen

Wanneer je alle spullen in huis hebt, kan het feestje beginnen. Hieronder staat in drie stappen uitgelegd hoe jij je eigen avocadomasker maakt.

Stap 1. Snijd de avocado in tweeën, haal de pit er uit en stop de rest van de avocado in het potje.

Stap 2. Prak of mix de avocado goed door elkaar zodat het een mooi geheel wordt. Voeg daarna een eetlepel olijfolie en honing toe. Je kunt hier een beetje mee spelen. Hoe meer olie jij toevoegt, hoe vloeibaarder het avocadomasker zal worden.

Stap 3. Nodig al je besties uit om het masker mee te delen. Je hebt namelijk meer dan je denkt. Wil je dit avocadomasker toch liever voor jezelf houden? Bewaar het dan goed in een afgesloten pot in de ijskast, hier kan je hem nog maximaal drie dagen in bewaren.

Psst, sla dit artikel op met Pinterest.

Lees ook: Deze 5 ingrediënten zou je in DIY-skincare moeten vermijden

Reageer op artikel:
DIY – Op deze manier maak jij je eigen avocadomasker
Sluiten