DIY: Budget scheercrème met producten uit eigen huis

Moet je écht nog even je benen scheren voordat je op date gaat (het antwoord is eigenlijk altijd, ja), dan kan dat nog wel eens ongelegen komen wanneer net jouw/je vriendjes/je pa's scheerschuim op is. Wat dan? Dan maak je je eigen, super simpele scheercrème gewoon zelf. Misschien is hij nog wel lekkerder dan wanneer je hem in de winkel koopt..

Wat heb je nodig voor je DIY scheercrème?

  • Een half kopje shampoo
  • Anderhalf kopje conditioner
  • Vijf eetlepels lotion
  • (Optioneel) drie eetlepels kokosolie
  • Een pot om het in te doen

Zorg dat je een grote pot pakt waar het goedje inpast. Kies bijvoorbeeld voor een grote, schone jampot. Vul het potje vervolgens met een half kopje shampoo, anderhalf kopje conditioner, vijf eetlepels lotion (babylotion is erg lekker en perfect voor de gevoelige huid) en optioneel een paar eetlepels kokosolie (als je harde kokosolie hebt kun je het even opwarmen in een bakje in de magnetron, zodat het goed vloeibaar wordt).

Doe de deksel vervolgens op de pot en schud nu goed. Lukt het niet helemaal, roer het mengsel dan een aantal keer om met een lepel.

En voilá! Je eigen scheercrème.

Een handige extra tip: Wil je je scheercrème dikker hebben? Voeg dan extra conditioner toe. Toch liever iets dunner? Voeg dan extra shampoo toe.

Enjoy ladies!

Reageer op artikel:
DIY: Budget scheercrème met producten uit eigen huis
Sluiten