DIY: je zelfgemaakte houtskoolmasker en alle voordelen op een rij

Een houtskoolmasker heeft veel voordelen voor je huid. Zo wordt het gezien als één van de beste manieren om huidproblemen aan te pakken. Als je het goed gebruikt kan een houtskoolmasker zichtbare poriën verkleinen, overtollige oliën laten verdwijnen en nog veel meer. Het leuke is dat je zo een masker gewoon zelf kan maken, wij hebben voor je uitgezocht hoe dat moet.

Een leuke DIY die geschikt is voor elk huidtype. Winning.

DIY houtskoolmasker

Nadat je de houtskool aangebracht hebt op je huid reinigt het de bovenste laag heel grondig. Alle bacteriën, viezigheid en oliën worden weggehaald, waardoor ze niet in je lichaam terecht kunnen komen. Geactiveerde houtskool is heel absorberend, het is net een soort spons.

Je moet wel opletten bij het afhalen van het masker. De opgedroogde houtskool kan meer absorberen van je gezicht dan dat je wilt. Zo kunnen er bijvoorbeeld haren in blijven hangen. Als je dit wilt voorkomen kan je het masker minder lang ophouden en afwassen voordat het is opgedroogd.

Psst, sla deze DIY op via Pinterest.

De ingrediënten voor een houtskoolmasker

Zo maak je het masker

Om het houtskoolmasker te maken doe je simpelweg alle ingrediënten in een kom en meng je deze. Daarna doe je het masker op je gezicht en wacht je ongeveer tien minuten totdat het opgedroogd is. Het masker is nu een peel-off geworden, je kunt het met een spons van je gezicht af wassen.

Als je niet echt van een peel-off masker houdt kan je er ook een bubble masker van maken. Als je baking soda en citroenzuur aan het recept toevoegt (2:1 ratio) krijg je dit voor elkaar. Deze formule zal voor een natuurlijke fizz zorgen. Enjoy!

Lees ook: DIY: zó maak je je eigen natuurlijke nagelverharder voor zwakke nagels

Reageer op artikel:
DIY: je zelfgemaakte houtskoolmasker en alle voordelen op een rij
Sluiten