DIY: Nailart van de catwalk

Iedere week hebben wij een nieuwe DIY voor jullie klaar liggen. Deze look is een van onze absolute favorites die iedereen een keertje moet proberen voor een feestje of gala. Met deze nailart heb je al bijna geen accessoires meer nodig:

Allereerst de benodigdheden:

  1. Metallic nagellak (HEMA, Quick en Go nailpolish #85)
  2. Topcoat (INGLOT, Breathable Topcoat #12)
  3. Optioneel: föhn/ijswater
  4. Glitternagellak (HEMA Topcoat Glitter #67)
  5. Plakband
  6. Schaar
Stap 1

Begin met schone nagels. Zorg dat alle restjes oude nagellak van je nagels zijn verdwenen en duw je nagelriemen terug zodat je alle ruimte hebt om te lakken.

Stap 2

Breng het eerste laagje metallic nagellak aan. Probeer al zo netjes mogelijk de eerste laag te zetten. Begin altijd met het zetten van een streep precies in het midden van je nagel. Vanuit daar is het makkelijker om te zorgen dat je je nagel in één keer mooi en gelijkmatig aflakt.

Stap 3

Laat de nagellak goed drogen en breng vervolgens de tweede laag metallic aan. Je hebt namelijk altijd plekjes op je nagels waar je minder netjes de nagellak hebt aangebracht en dat wil je natuurlijk niet zien. Met de tweede laag zorg je voor een gelijkmatige verdeling en kleur.

Stap 4

Breng een topcoat aan over de nagels. Dit kan al redelijk snel, maar je kan ze beter eerst een beetje laten drogen.

Stap 5

Nu is het van belang dat je zorgt dat de nagels helemaal hard zijn voordat je doorgaat. Je gaat hierna namelijk plakband aanbrengen. Risico: als je nagellak nog niet helemaal hard is trek je deze er zo af. Je kan eventjes de warme/koude föhn op je nagels zetten, maar wat ook goed werkt is je nagels eventjes in ijswater dopen. Zo zijn je nagels binnen no time droog en hard.

Stap 6

Knip tien dunne reepjes plakband en hang ze aan de tafel. Breng vervolgens de plakbandjes aan over de breedte van de nagel, net iets boven de nagelriemen. Kijk uit dat de plakbandjes niet aan elkaar plakken.

Stap 7

Neem een klein beetje glitternagellak en deb het op het gedeelte tussen het plakbandje en nagelriem. Deppen geeft namelijk meer glitters af dan smeren en maakt het makkelijker om een grote hoeveelheid glittertjes op het stukje nagel te krijgen. Herhaal dit een aantal keer totdat je tevreden bent over het aantal glittertjes.

Stap 8

Verwijder voorzichtig de plakbandjes en laat de glitters drogen. Voila!

Reageer op artikel:
DIY: Nailart van de catwalk
Sluiten