Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Life 19 nov 2020

5x DIY-projecten waardoor je je nooit meer hoeft te vervelen

We kunnen 2020 wel bestempelen als het jaar waarin we veel thuis zijn. Soms best relaxed, met een dekentje op de bank een beetje Netflixen. Op andere momenten zorgt het voor de nodige verveling. Voor dat laatste hoef je alleen niet langer bang te zijn, want wij hebben vijf DIY-projecten voor je verzameld.

Geloof ons: met deze DIY-projecten ga jij je niet meer vervelen. Thank us later.

DIY-projecten

Een DIY-project is hét perfecte middel tegen verveling. Van gedraaide kaarsen maken tot zelf een leren etui of oogmasker maken: met deze vijf projecten hoef je je niet meer te vervelen.

Psst, sla dit artikel op met Pinterest.

1. Tie-dyen (met rode wijn)

Tie-dye is al lange tijd de trend én het is supermakkelijk zelf te doen. Enne, dat kan je op de “normale” manier doen, maar je kan het ook met rode wijn doen. Hallo, een van onze favoriete nieuwe DIY-projecten. We zagen het project voorbij komen op TikTok en nu willen we nog maar één ding: tie-dyen mét wijn.

Het toffe is dat je met verschillende technieken kunt experimenteren én je hebt niet langer poederzakjes of bleekmiddel nodig. Rode wijn is all you need. Hoe je dit precies doet, lees je hier.

2. DIY gedraaide kaarsen

Een van onze andere favoriete DIY-projecten zijn wel de gedraaide kaarsen. Je kent ze vast wel, die hippe Instagramable kaarsen die je bij ongeveer elke influencer en hip persoon thuis ziet. Wat blijkt nou? Het is helemaal niet lastig om zélf van die gedraaide kaarsen te maken.

Het enige wat je nodig hebt zijn (oude) kaarsen, een kan of vaas waar je water in doet, je handen én een beetje van je tijd. Voor alle instructies, moet je hier zijn.

3. Een project van Monsak

Wil je het iets professioneler oppakken, dan kan je ook gaan voor een DIY-project van Monsak. Enne, die projecten zijn niet per se moeilijker hoor. Monsak is een atelier in Amsterdam waar tassen worden gemaakt van gered leer. Verder kan je er workshops volgen én DIY-projecten kopen. Sinds de coronacrisis doet Monsak ook aan DIY-projecten voor thuis. Winning.

Zo kan je thuis een oog- en slaapmasker maken van gered leer. Heerlijk om mee in slaap te vallen óf bij meditaties. Nog leuker: jij kan kans maken op een DIY-oogmasker van Monsak. Check onze Insta-post hieronder om te zien hoe je deel kan nemen.

Gebruik je niet snel een oogmasker? Dan kan je ook voor een ander project gaan: zelf een etui maken. Ideaal voor je make-upkwasten, pennen of bijvoorbeeld sieraden.

4. Zelf een masker maken

In tijden van crisis is selfcare heel belangrijk. En wat past er nou beter bij een avondje me-time dan een maskertje op doen? Exactly. Nu kan je natuurlijk naar de dichtstbijzijnde drogisterij gaan om daar een kant-en-klaar gezichtsmasker te scoren, maar je kan het ook zelf maken.

Een avocadomasker of een houtskoolmasker heb je bijvoorbeeld zo zelf in elkaar geknutseld. Sterker nog, waarschijnlijk heb je alles al in huis voor een avocadomasker. Je hebt namelijk nodig: een rijpe avocado, zuivere olijfolie, honing én een mixer. Easy.

5. Homemade Pumpkin Spice Latte

Heb je het over de herfst, dan heb je het over Pumpkin Spice Latte. Bij Starbucks is-ie ontzettend populair, maar voor wie geen zin heeft om de deur uit te gaan, kan je het drankje ook gewoon thuis maken met dit recept.

Reageer op artikel:
5x DIY-projecten waardoor je je nooit meer hoeft te vervelen
Sluiten