Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 19 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

DIY: Thuis je wimpers verven

Wimpers verven wordt steeds populairder. Niets is namelijk fijner dan er niet uitzien als een naaktslak iedere ochtend. Echter kan het nog al eens een duur grapje worden om iedere keer weer terug te gaan naar Miep de wenkbrauwenwimperverfmevrouw. Dan maar zelf aan de slag, en dat is grappig genoeg niet eens zo lastig: Je kunt namelijk zelfs je eigen ‘verf’ maken. De benodigdheden zijn:

  • Henna poeder
  • Water
  • Vaseline
  • Wattenschijfjes
  • Een schoon mascaraborsteltje

Stap 1: Mix het hennapoeder met een klein beetje water. Niet teveel, want je wil een pasta creëren, niet een waterige mix aangezien dit gaat druppen.

Stap 2: Breng voorzichtig wat vaseline aan rondom je ogen en plak het af met dunne papiertjes of watjes. Zo voorkom je dat de verf op je huid komt te zitten.

Stap 3. Zorg dat je wimpers helemaal schoon en droog zijn zodat de verf goed pakt.

Stap 4. Rol het schone borsteltje in de pasta en zorg dat ieder haartje wat verf bevat. Begin vervolgens met de onderste wimpers en vergeet niet vooral de puntjes goed aan te stippen. Deze zijn tenslotte het lichtst. Doe vervolgens de bovenste wimpers.

Stap 5. Laat het mengsel tien minuten intrekken.

Stap 6. Verwijder nu voorzichtig met de wattenschijfjes de verf. Ja, het wordt een beetje een bende. Maar hé, wie mooi wil zijn moet er een bende van durven maken.

Reageer op artikel:
DIY: Thuis je wimpers verven
Sluiten