DIY: hoe je je wenkbrauwen het beste thuis zelf kunt verzorgen

Geen verpeste of scheve wenkbrauwen meer na deze DIY. Want aan de slag gaan met je wenkbrauwen kan heel spannend zijn. Als je iets fout doet, zie je het meteen en je wenkbrauwen kan je moeilijk verstoppen. Daarom hebben wij deze stappen voor jou op een rijtje gezet. Op naar perfecte en fleeky wenkbrauwen die je thuis kunt verzorgen.

Experts vertellen hoe je wenkbrauwen plukken het beste kunt aanpakken.

Wenkbrauwen verzorgen

Tijdens de strengere lockdown in het voorjaar zijn verschillende schoonheidsspecialisten erachter gekomen dat veel mensen geen idee hadden hoe ze hun wenkbrauwen het beste kunnen verzorgen. Doordat alle contactberoepen verboden werden, konden we ook niet meer naar de schoonheidsspecialist om onze wenkbrauwen te doen.

Hier heeft brow expert Sherrille Riley iets op verzonnen. Namelijk virtual brow appointments – en wij hebben dit vertaald naar een handig lijstje met stappen. De hele sessie duurt ongeveer vijftien minuten. Dit zijn de stappen:

Psst, sla dit artikel op voor later.

1. Borstel je haren omhoog

Als je je wenkbrauwen wilt gaan verzorgen, begin je met een wenkbrauwborsteltje, daarmee kam je de haren van je wenkbrauwen omhoog en naar buiten. Zo kan je de vorm van de wenkbrauw beter zien.

Als je de vorm wilt veranderen, kan je het beste een afspraak maken bij je wenkbrauw- of schoonheidsspecialiste. Als dit niet nodig is, kan je verder gaan met dit simpele stappenplan.

2. De onderkant van je wenkbrauw verzorgen

Als eerste ga je de haartjes onder je wenkbrauw, boven/op je ooglid, weghalen. Dit doe je met een pincet. Kom daarbij niet in de buurt van je wenkbrauw – bij deze stap gaat het vooral om het verwijderen van alle haartjes die niet bij je wenkbrauw horen.

3. De bovenkant van je wenkbrauwen

Na de onderkant ga je door naar de bovenkant van je wenkbrauw. Hier moet je oppassen dat je niet te veel haren weghaalt. Aan de bovenkant is het less is more tijdens het verzorgen van je wenkbrauwen.

4. De wenkbrauwen invullen

Tussendoor blijf je telkens je wenkbrauwen omhoog borstelen tijdens het verzorgen. Dan begin je de wenkbrauwen langzaam in te vullen met een wenkbrauwpotlood. Doe dit alleen op de plekken waar je vindt dat je wenkbrauw dikker mag zijn. Een tip hierbij is om alleen maar hele lichte lijntjes te zetten en tussendoor weer te borstelen met het borsteltje. Op deze manier zorg je ervoor dat de potloodstrepen worden vervaagd en blijft de wenkbrauw natuurlijk.

5. Als je tevreden bent: wenkbrauwgel

Als je denkt klaar te zijn kan je de wenkbrauw fixeren met een wenkbrauwgel. Deze borstel je langzaam in dezelfde vorm als je de hele tijd deed met het wenkbrauwborsteltje – omhoog en naar buiten.

Én voilà, je wenkbrauwen zien er weer verzorgd uit.

Lees ook: Appeltje eitje – Op deze manier verf jij je wenkbrauwen

Reageer op artikel:
DIY: hoe je je wenkbrauwen het beste thuis zelf kunt verzorgen
Sluiten