Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Life 12 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

Met deze dobbelspellen wordt jullie Sinterkerst er eentje om nooit meer te vergeten

Dit jaar vliegt voorbij en voor je het weet is het alweer Sinterklaas en kerst. Een avondje met de meiden gepland voor deze feestdagen? Probeer dan één van deze té leuke dobbelspellen en het wordt een avond om nooit te vergeten.

December is niet alleen de maand van gezelligheid, maar natuurlijk ook dé maand van cadeautjes en spelletjes te spelen. Vier je het naast je familie ook met de meiden? Lees dan snel verder voor de leukste ideeën om het te combineren.

De leukste dobbelspellen voor Sinterklaas en kerst

Willen jullie een keer wat anders dan lootjes trekken? Dan is een dobbelspel perfect voor jullie. Haal wat kleine cadeautjes en zorg voor een dobbelsteen en jullie avond is geslaagd. Dit zijn de drie leukste dobbelspellen voor jullie gezellige avondje.

1. Het traditionele dobbelspel

Als allereerste hebben we natuurlijk het traditionele dobbelspel. Verzamel eerst alle cadeautjes op één plek en ga er vervolgens lekker bij zitten. Zorg dat iedereen een versie heeft met de spelregels en jullie avond kan beginnen.

Hoe gaat dit spel?

Dit dobbelspel heeft twee rondes waarbij eerst alle cadeautjes worden verdeeld en uitgepakt en vervolgens ga je door naar de volgende ronde. De jongste van de groep mag beginnen met dobbelen en het aantal ogen vertelt wat er moet gebeuren.

Dit zijn de spelregels:

 • Dobbel je één? Dan mag je een cadeau pakken van de stapel. Onthoud wel dat je mag ‘m nog niet uitpakken.
 • Dobbel je twee? Dan geeft iedereen zijn cadeau die hij of zij heeft aan diegene links van hem/haar.
 • Dobbel je drie? Dan mag je een cadeau naar keuze van iemand anders pakken.
 • Dobbel je vier? Dan geeft iedereen zijn cadeaus aan de persoon rechts van hem/haar.
 • Dobbel je vijf? Dan geef je een cadeau van jezelf aan iemand die de minste cadeaus heeft. Geen cadeaus? Dan gaat de beurt naar de volgende persoon.
 • Dobbel je zes? Dan mag je een cadeau van de stapel pakken en het uitpakken.

Deze ronde is afgelopen wanneer er niets meer op de stapel ligt.

In ronde twee worden alle cadeautjes opengemaakt. Kies zelf voor hoe lang je het wil spelen. Bijvoorbeeld 30 of 45 minuten en houd de tijd bij. Dit zijn de spelregels van ronde twee:

 • Dobbel je één? Het spel draait om en diegene voor je mag weer gooien.
 • Dobbel je twee? Dan geef je een cadeau van jezelf weg aan een ander.
 • Dobbel je drie? Dan mag je een cadeau naar keuze wegpakken bij iemand anders.
 • Dobbel je vier? De persoon die na jou is, moet zijn beurt overslaan.
 • Dobbel je vijf? Dan ruil je met iemand een cadeau naar keuze.
 • Dobbel je zes? Dan geeft iedereen zijn cadeaus aan de persoon links van je.

2. Kerstdobbelspel.nl

Op de website van kerstdobbelspel.nl vind je twee varianten van het dobbelspel: eentje voor Sinterklaas en eentje voor kerst. Deze versies bestaan allebei uit drie rondes waarbij in de eerste ronde de cadeaus verdeeld worden, in de tweede ronde worden er gedichtjes voorgelezen en in de laatste ronde worden de cadeaus pas uitgepakt. Dat maakt het weer extra spannend.

Deze versie bestaat niet alleen uit cadeaus, maar ook een aantal opdrachten. Dus wanneer je geen cadeau hebt en je hem eigenlijk wel moet weggeven, krijg je dus een opdracht.

3. Dobbelspel met drank

Trek die fles wijn maar open, want bij deze versie van het dobbelspel hoort ook wat alcohol. Bij deze versie gelden dezelfde spelregels als bij de vorige. Het enige verschil zijn de opdrachten. Waarbij het in de vorige er nog wat rustig aan toeging, gaat het bij deze versie wat wilder met drank. Perfect voor jou en je vriendinnen. De opdrachten vind je hier.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer op artikel:
Met deze dobbelspellen wordt jullie Sinterkerst er eentje om nooit meer te vergeten
Sluiten