Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Life 3 mei 2020

4 x bijzondere documentaireseries op Netflix waar je ook nog wat van op steekt

Dit artikel gaat niet over Netflix & Chill maar over Netflix & Learn. Want wie zei dat je niet kan leren van documentaireseries op Netflix? Nu we allemaal al een paar weken aan huis gekluisterd zijn, hebben jullie vast alle nieuwe releases op Netflix al verslonden. Heb je alle romantische comedy’s al lang en breed gekeken onder een dekentje op de bank en heb je alle spannende serie’s ook al uitgespeeld met je lover of best friend.

Documentaireseries

Wij zijn hier zelf ook schuldig aan en daarom kwamen wij op het idee om vier leerzame documentaireseries voor jullie op een rijtje te zetten. Zo kom je toch nog een beetje wijzer de quarantaine uit wanneer alles voorbij is én je hebt een interessant verhaal om te vertellen wanneer jij weer met een wijntje op het terras zit met je vriendinnen. Lees snel verder om te kijken met welke documentaireseries jij gaat beginnen.

1. The Vietnam War

Deze documentaireserie gaat over de oorlog in Vietnam. Uit angst voor het communisme bewoog de VS zich halverwege 1900 in een uitzichtloze oorlog, die eigenlijk alleen maar verliezers kende. Wij vinden dit een super indrukwekkende documentaire. Ook omdat deze oorlog minder bekend was bij ons en het toch een groot deel van de geschiedenis is. Kijken dus.

2. The Cuba libre story

In acht afleveringen wordt de documentaireserie gepresenteerd. Het gaat over een Cuba dat tegelijkertijd hoopvol en tragisch is. Door de geschiedenis heen hebben de bewoners van Cuba grootste ideeën voortgebracht en moedig gestreden voor economische en politieke vrijheid. Ook deze documentaireserie raden wij jullie zeer aan. Heel leerzaam en interessant.

3. Wild wild country

Altijd al meer willen weten over een bepaalde sekte? Dan ben jij bij deze documentaireserie op het goede adres. Wild wild country gaat over de Bhagwan, een beweging uit de jaren zestig. De Indiase goeroe verhuisde met zijn volgelingen naar een groot stuk land in de staat Oregon en richtte daar in vier jaar een mini-heilstaat op. Deze beweging was niet alleen in Amerika bekend maar zelfs Amsterdam kwam er mee in aanraking. Wij vinden dit een goede en bizarre documentaireserie tegelijk. Zeker een aanrader.

4. Knock down the house

Na de winst van Trump lag progressief Amerika lamgeslagen in de hoek. Maar er is weer hoop volgens deze documentaire. Een dame is na een reeks opvallende mediaoptredens en radicale voorstellen uitgeroepen tot het wonderkind van progressief Amerika: Alexandria Ocasio-Cortez (29), het jongst gekozen congreslid ooit. Haar verhaal is dan ook bijna een klassieke American Dream: tot voor kort was ze werkzaam als serveerster, nu wordt ze getipt als toekomstig presidentskandidate. Who run the world? Girls.


Lees ook: 4 spannende series op Netflix waar je 100% verslaafd aan raakt

Reageer op artikel:
4 x bijzondere documentaireseries op Netflix waar je ook nog wat van op steekt
Sluiten