Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 18 jun 2017

Doei hooikoorts! Met deze truc hoef jij nooit meer te snotteren in het voorjaar

Zodra de zon begint te schijnen, trekken je vriendinnen naar buiten. Er volgen picknicksessies, barbecues en zelfs workouts in de buitenlucht. Hartstikke leuk, ware het niet dat jij mega last krijgt van jeukende en tranende ogen en een flinke snotneus. Maar, de redding is nabij.

Voortaan hoef jij je niet meer te verstoppen binnen. Ook hooikoortstabletten zijn verleden tijd. Net als het uitvoeren van de regendans in de hoop dat een flinke hoosbui alle pollen wegspoelt. Er is namelijk een trucje waardoor je razendsnel van je hooikoorts af bent.

Klinkt te mooi om waar te zijn? Is het niet. Het enige wat je nodig hebt is tape. Als je dat op je rug plakt, kun je weer ademen.

Tape is alles wat je nodig hebt

Het gaat om medisch tape. Fysiotherapeuten gebruiken dit tape al heel lang voor bepaalde spierklachten. Alleen blijkt sinds een tijdje dat het tape niet alleen werkt tegen pijn, maar ook bij maagklachten én hooikoorts.

Fysiotherapeut Coen Schoenmakers legt het uit aan Omroep Brabant. ’Er is een wisselwerking tussen de verschillende organen die we hebben. De huid is ook één van die organen en daar zitten receptoren in die de prikkeling in de longen tegen gaan. Het lichaam herstelt zich vanzelf bij hooikoorts, alleen het tape zorgt er voor dat het sneller gaat.’

Het tape zorgt er dus voor dat spieren kunnen aanspannen of -ontspannen. Wat invloed heeft op je longen, waardoor je hooikoortsklachten verdwijnen als pollen in de regen.

Volgens de fysiotherapeut kan een paar dagen tapen al voldoende zijn om de rest van het hooikoortsseizoen nergens last meer van te hebben. Proberen waard toch?

Deze dingen komen jouw té bekend voor: Tissue issues: Deze 14 struggles heb je alleen als je hooikoorts hebt

Reageer op artikel:
Doei hooikoorts! Met deze truc hoef jij nooit meer te snotteren in het voorjaar
Sluiten