Doei pestkoppen: dit prachtige meisje is juist trots op haar unieke moedervlekken

De prachtige Ciera Swaringen is 19 jaar en geboren met de dermatologische aandoening 'Giant Congenital Melanocytic Nevus' oftewel reuzenmoedervlek. Tweederde van haar lichaam is bedenkt met moedervlekken wat haar een uniek uiterlijk geeft.

Waar de meeste mensen een paar moedervlekken hebben, en vaak zelfs op plekken waar niemand ze ziet, heeft Ciera er honderden. Ze zitten niet alleen op haar armen, maar over haar hele lichaam en zelfs op haar gezicht. Maar helaas zijn nou juist deze prachtige moedervlekken de reden dat Ciera gepest werd.

“Ze noemden me een spotty dog”

Ondanks dat ze nu trots is op hoe ze eruit ziet, is dat niet altijd zo geweest, wat voornamelijk is gekomen door het pesten. Ze groeide op in Richfield, een dorpje met maar 600 inwoners. Zij kenden haar huidconditie en steunden haar. Maar op school was het iedere keer weer raak. Het waren vooral de jonge jongens die haar het leven zuur maakten. Puur om haar moedervlekken.

‘Je ziet er vies uit’

Zoals ze zelf zegt: “One day I remember being on the school bus and hearing a young boy laugh at me and call me a spotty dog. That really knocked my confidence. It made me feel different to the other kids, like something was wrong with me.” En natuurlijk was er niets ‘mis’ met Ciera. Naast ‘spotty dog‘ werd ze ook vies genoemd, alsof ze zich niet had gewassen en daardoor bruine vlekken had gekregen.

Maar Ciera laat zich nergens door weerhouden. Ze draagt nog steeds jurkjes en bikini’s. Ze is niet bang om haar moedervlekken te laten zien aan de wereld. Een dappere stap voor een jong meisje die er toch helaas raar door wordt aangekeken. Verwijderen kan helaas niet, de moedervlekken zullen alleen maar toenemen waardoor dit geen zin heeft.

Maar ze is hoe dan ook prachtig, en ze vindt dat nu zelf gelukkig ook. Ze is trots op haar unieke uiterlijk. De van haar wijze woorden kunnen we nog heel wat leren: “At the end of the day, we all have something about us that’s unusual, whether it’s on the inside or the outside. Everyone is born to look different, and we’re should all feel beautiful in our own skin.​”

En kijk hoe prachtig ze is:

Reageer op artikel:
Doei pestkoppen: dit prachtige meisje is juist trots op haar unieke moedervlekken
Sluiten