Donkere huidskleur? Met deze 4 tips rock je binnen no-time een felle make-up

Hoe donkerder je huidskleur, hoe meer je kan uitpakken met felle make-up. Omdat dat je achterlaat met veel verschillende opties, heb je wel het juiste gereedschap nodig om Mrs. Brightside te worden. Met de volgende vier tips rock jij binnen no-time een felle make-up:

Gebruik een goede basis

Om felle kleuren te laten knallen tegen een donkere huidskleur, is het belangrijk een goede basis te gebruiken. Voor een felle lipkleur kun je een beetje foundation of concealer op je lippen aanbrengen, maar er zijn ook speciale producten om je lippen te laten ‘verdwijnen’. Bijvoorbeeld de Lip Eraser van M.A.C. Voor een felle kleur oogschaduw kun je gebruik maken van een oogschaduwbasis.

Breng het vochtig aan

Om een intenser pigment te halen uit je oogschaduw, kun je je oogschaduwkast een beetje vochtig maken. Of je het nu als oogschaduw of eyeliner aanbrengt, de kleur zal rijker worden en meer dekking geven.

Durf te investeren

Het is belangrijk dat je een product kies dat een goede pigmentatie heeft. Doe research en zoek uit welke merken oogschaduw hebben die goed pakt. Durf te investeren in producten die de kleur wel laten knallen. Wil je een felle kleur lipstick? Dan kun je het beste voor een matte kleur gaan, omdat die meestal de meeste dekking geven.

Gebruik een lichte hand

Het motto mag dan wel ‘the brighter the better’ zijn met felle make-up, maar de kans om te overdrijven bestaat nog wel. Zeker als je werkt met producten van hoge kwaliteit met een goede dekking. Als je een felle blush gaat aanbrengen kun je het beste gebruik maken van een middelgrote, fluffy kwast. Begin voorzichtig, want je kan altijd meer toevoegen. Heb je toch iets teveel aangebracht? Gebruik dan een sponsje met wat foundation erop om het te blenden.

Reageer op artikel:
Donkere huidskleur? Met deze 4 tips rock je binnen no-time een felle make-up
Sluiten