Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 5 feb 2018

Weg donkere kringen! Ik liet er iets aan doen want ik leek áltijd moe

Zoals andere mensen een resting bitch face hebben - een gezicht dat boos of arrogant staat als je gewoon ontspannen kijkt - zo heb ik een always tired face. Denk aan je gezicht na een nachtje doorhalen. Nou, zo zie ik er altijd uit.

Ik ben ermee geboren. Met diepe kuiltjes onder mijn ogen, oftewel traangootjes. Door die gootjes heb ik altijd een schaduw in mijn gezicht. Plus de huid onder mijn ogen is super dun en doorschijnend. Gevolg: geen dag zonder concealer de deur uit.

Ik kan me de laatste dag niet herinneren dat ik niet zuchtend in de spiegel keek naar mijn donkere kringen. Het is al zeker zeventien jaar zo (ik ben nu negenentwintig) dat ik me ergerde aan mijn oogopslag. Als mensen vroegen wat je zou doen als je één ding aan je uiterlijk zou kunnen veranderen, antwoordde ik steevast mijn donkere kringen weghalen.

Geloof me, alle oogcrémes van de wereld heb ik geprobeerd. Ik maakte er mijn persoonlijke missie van. Maar je denkt een dag dat het helpt en dan blijkt het gewoon een placebo effect.

‘Ben je moe?’

Hoewel ik niets tegen cosmetische ingrepen heb, ging ik toch niet over één nacht ijs. Het leek me eng, naalden in mijn gezicht.

En wat als het misging? De mislukte botoxfoto’s die je overal op internet tegenkomt, stonden op mijn netvlies gebrand. Dat wilde ik niet.

Maar toch ging het idee niet uit mijn hoofd. Want ik werd gék van die donkere kringen. Zelfs mijn bloedeigen moeder vroeg wel eens, als ik zonder make-up aan kwam, of ik me wel goed voelde. Of ik wel goed sliep. En genoeg vitamines at. ‘Ja mam, dit is gewoon hoe ik er uit zie.’

Het vreemdste compliment dat ik ooit heb gekregen, was van een mannelijke collega die zei: ’Wat zie je er vandaag gezond uit.’ Bedankt. Of zo.

Maar de irritante opmerkingen van andere mensen daargelaten – want uiteindelijk moet je je toch nooit iets aantrekken van andere mensen – wilde ik vooral zélf van die donkere kringen af.

Donkere kringen weghalen behandeling

En toen kwam ik in contact met DOCTORS AT SOAP. Zij werken volgens het motto ‘no trace face’. Wat inhoudt dat je niet kan zien dat je iets hebt laten doen, maar er gewoon goed uit ziet, zoals jezelf.

Dat klonk zo top, dat ik het heb gedaan. Ik heb hyaluronzuur onder m’n ogen laten spuiten. In het kort: dat is een lichaamseigen stof, die je lichaam ook weer afbreekt en ongeveer een jaar blijft zitten. Die enge Botoxverhalen zouden dus nooit werkelijkheid kunnen worden bij deze behandeling. Oef.

Marguerite van Randwijck, medische directeur en cosmetisch arts bij DOCTORS AT SOAP, behandelde me. Zij keek me aan en zag meteen dat ik een verlengde traangoot heb. Dan zijn dus die diepe kuiltjes onder mijn ogen. Aha.

‘Daar kunnen we wat aan doen. Maar niet aan de kleur van je huid,’ vertelde ze heel eerlijk voor de behandeling.

In andere woorden: je ziet er na een behandeling met hyaluronzuur onder je ogen wel frisser uit. Maar een tikkie concealer zal misschien toch nog nodig zijn…

Of het pijn deed en eng was? Nou, dat viel reuze mee. In deze video zie je hoe het er aan toe ging. En ook het resultaat.

Reageer op artikel:
Weg donkere kringen! Ik liet er iets aan doen want ik leek áltijd moe
Sluiten