Do or don’t: Lipliner als eyeliner

Soms, heel soms heb je ineens de behoefte aan een roze eyeliner. En die zijn er niet veel. Maar roze lipliners zijn er in overvloed, en misschien heb je je weleens afgevraagd of je een lipliner ook als eyeliner kunt gebruiken. Nou, doe maar niet...

Je zou zeggen dat een potlood een potlood is. En hoewel de ingrediënten van lipliners en eyeliners bijna hetzelfde zijn, zit het verschil in de kleurstoffen en het pigment wat erin gebruikt wordt. En dat is niet altijd makkelijk terug te vinden in de ingrediëntenlijst.

De huid rond de ogen is ontzettend dun en kwetsbaar. De producten die erbij in de buurt komen moeten dus super zacht zijn, zodat het geen irritaties kan veroorzaken. Daarom heeft de Food and Drug Administration (FDA) hele strenge regels opgesteld waar oogmake-up producten aan moeten voldoen. Een lipliner heeft deze extreem strenge keuring niet gehad en bevat ingrediënten die het oog kunnen irriteren. Maar je riskeert niet alleen een geïrriteerd oog, je kunt zelfs blind worden door producten bij je oog te gebruiken die daar niet voor zijn bedoeld. Dus nooit, maar dan ook nooit doen.

Andersom kan het wel. Eyeliners zijn uitgebreid getest, en als het veilig genoeg is voor je ogen dan is het zeker veilig genoeg voor je lippen. De vraag is wel waarom je een oogpotlood op je lippen zou wíllen gebruiken, maar dat is een ander verhaal.

Reageer op artikel:
Do or don’t: Lipliner als eyeliner
Sluiten