Door deze 14 ijsjes was jij vroeger ook helemaal geobsedeerd

Yasmine

Vroegah, toen je op woensdagmiddag naar het zwembad ging, op een strandje hing met je clubje of met je ouders op vakantie ging. Toen wilde je altijd per se dat éne ijsje. En wat was ‘ie zalig.

1. Max Schatkist


Dankzij deze ijsjes weet je wat een dubbele bodem betekent. Niemand weet ook meer of de ijsjes nou echt geweldig lekker waren. Want stiekem ging het jou en de andere kinderen alleen maar om de schat die onderin verstopt zat.

2. Twister


Wat gaf het dat meer dan de helft wegsmolt en een groot deel aan je wangen en handen bleef plakken? Twisterijsjes waren tha bomb

3. Split


Voor iedereen die het best van both worlds wilde. Of gewoonweg niet kon kiezen of ze een waterijsje wilde of een romige versnapering.

4. Solero exotic


Oké, dit ijsje is nu natuurlijk nog steeds te koop. En het is daarom niet helemaal van vroegah. Maar wát was je geobsedeerd door deze lekkernij toen ‘ie voor het eerst verkrijgbaar was in de jaren negentig.

5. Perenijsje


Laten er eerlijk over zijn. Dit was het kleinste en daarmee goedkoopste ijsje. Dus als je ging zwemmen met je vriendinnen én met de jongens uit de klas, op woensdagmiddag, en je zakgeld was weer eens bijna op, nou dan kocht je een perenijsje.

6. Calippo


Als je de cola-smaak te pakken had, was je helemaal stoer.

7. Winner Taco


Winner Taco was zo fenomenaal dat ‘ie gewoon is teruggekeerd. Dankzij een Facebookactie van twee Italianen. Eet de Winner Taco alsjeblieft. Zodat ijsfabrikanten nooit meer kunnen zeggen dat ze ‘m afschaffen omdat ‘ie niet genoeg geld in het laatje brengt. Maar bovenal omdat het echt zalig is natuurlijk.

8. Timon en Pumba ijs


Snik, wat missen we deze twee vrienden die ons leerden dat je je geen zorgen hoeft te maken. En hun ijsjes natuurlijk. Die er echt voor zorgden dat je genoot.

9. Dubbellikkers


Er was altijd wel iemand in de klas die trakteerde op Dubbellikkers. Je zoog de smaak er binnen twee seconden uit, maar daar ging het niet om. Het doormidden breken van het ijsje was de echte beleving en je vond het iedere keer weer een heel avontuur.

10. Gompie


Gompie! Het ijsje met de kauwgombal onderin. God, wat missen we dit ijsje.

11. Frigo Pie


Dit was een typisch ijsje voor op vakantie. Het kan ook zijn dat je de Looney Tunes variant at, maar het ijs was hetzelfde. Mmm, roomijs op een stokje.

12. IJssandwich


Ook wel ijskoek genoemd. Zogenaamd met echt Italiaans ijs tussen de wafels. Je vond het heerlijk.

13. Fruit joy


‘Hé, hij is groen. En nou is ‘ie weer rood.’ Hoe vaak heb je deze grap wel niet uitgehaald toen je nog klein was. Je vond het iedere keer weer hilarisch.

14. Xpop


Maar jij noemde het eigenlijk altijd ‘knetterijs’. De vonken spatten ervan af in je mond.