Door deze emotionele fases gaat iedereen die eten bestelt

Eten bestellen klinkt je als muziek in de oren wanneer je geen zin hebt om te koken, of om he-le-maal naar de supermarkt te lopen of als je gewoon zo'n mega honger hebt, dat je nú wilt eten. Het nadeel is alleen dat het eten nooit binnen een kwartier wordt bezorgd. En dat je eerst door een paar emotionele fases gaat.

Fase 1: de bestelling

Of beter gezegd: beslissen waar je trek in hebt. Soms is het makkelijk en weet je instantly dat je pizza wilt. Of sushi. Maar soms scrol je je een ongeluk door het aanbod. En als je dan eindelijk hebt besloten dat het good old Chinees gaat worden, willen je mede-eters ineens Mexicaans. Zucht.

Fase 2: het wachten

Het wachten is de langste fase. Je merkt namelijk nu pas hoe erge honger je hebt. Je checkt voor de duizendste keer je bevestigingsmail, maar er staat toch echt ‘je bestelling wordt zo snel mogelijk bezorgd’ en niet hoe lang het ongeveer gaat duren.

Fase 3: de wanhoop

Ook wel ‘paniekfase’ genoemd. In deze fase ben je ervan overtuigd dat het restaurant je bestelling is vergeten. Je houdt je telefoon in de gaten voor het geval de bezorger is verdwaald of je huis niet kan vinden. Je huisnummer is namelijk ook best ingewikkeld, 4-2 kan makkelijk worden verward met 42. Misschien had je dat toch nog even duidelijk bij de bestelling moeten aangeven.

Fase 4: de overtuiging dat je zult verhongeren

Het eten komt niet meer, je weet het nu echt zeker. Waarom heb je via iDeal betaald? Nu ben je je geld kwijt én het eten komt niet. Zou je even bellen? Wat als je flauw valt terwijl je aan de telefoon bent? Misschien heb je nog een boterham in de vriezer die je in de tussentijd kunt eten. Maar als het eten dan wel komt, dan heb je geen honger meer. Wat een dilemma’s.

Fase 5: de aankomst

Eindelijk gaat dan de deurbel. Het geluid heeft je nog nooit zo in extase gebracht. Of nou ja, de vorige keer dat je eten bestelde natuurlijk wel. Je grist het eten uit de handen van de bezorger en het enige wat je nog wilt is aanvalluh.

Fase 6: misselijkheid

Boehoe, je hebt veel te veel gegeten. En de helft is nog maar op. Wat zonde. Misschien nog één hapje dan? Hik.

LEES OOK: 9 situaties waar álle hartige snoeperds zich in kunnen vinden

Reageer op artikel:
Door deze emotionele fases gaat iedereen die eten bestelt
Sluiten