Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 1 dec 2017

Doorbraak! Er is een nieuw migraine middel om je van je helse pijnen te verlossen

Migraine kan je leven flink vergallen. Je hoofd barst dagen achtereen uit elkaar, je kunt geen streepje licht verdragen en je bent kotsmisselijk van de pijn. Maar de redding is nabij. Want er komt een nieuwe migraine middel op de markt.

Ja, ein-de-lijk is er een nieuw migraine middel. En dat medicijn zou zomaar eens een einde kunnen maken aan jouw misère.

Eigenlijk was er al die tijd nog geen écht geneesmiddel voor migraine patiënten. Maar nu is er een middel, of nou ja, een combinatie van verschillende medicijnen. Die pillen moeten samen het eiwit dat vrijkomt tijdens een migraineaanval tegengaan.

Nieuw migraine middel komt er aan

Het nieuwe middel voor episodische migraine werd getest op 955 patiënten. De helft zag het aantal migrainedagen per maand halveren.

Ook is er een middel tegen chronische migraine. Dat werd op 1130 mensen getest. En van hen zag 41procent het aantal migrainedagen met de helft teruglopen.

Oké, dat betekent nog niet dat álle migraine voortaan verleden tijd is, maar het is al wel heel goed nieuws voor iedereen die helse hoofdpijn heeft. Wanneer het middel echt verkrijgbaar zal zijn is nog onduidelijk, maar we houden je op de hoogte.

Dit wil je misschien ook lezen: 16 x wat je nooit moet zeggen tegen iemand met migraine

Reageer op artikel:
Doorbraak! Er is een nieuw migraine middel om je van je helse pijnen te verlossen
Sluiten