Het antwoord op de prangende vraag of je beter ‘s ochtends of ‘s avonds kunt douchen

Wanneer we douchen, hangt geheel af van je activiteiten gedurende dag. Als je bijvoorbeeld 's ochtends niet vroeger uit je bed wilt, dan kies je er misschien voor om 's avonds nog even onder de douche te stappen. Maar heb je in de ochtend nog een workout gepland, dan doe je het vaak liever daarna. Maar wat is nou eigenlijk beter?

Uit recent onderzoek is gebleken dat het moment waneer jij het best kan douchen, geheel afhangt van jouw lichaamstype en levensstijl. Zo plaatste Yahoo Health recent nog een artikel waar ze met verschillende experts, verschillende douchemomenten met elkaar hebben vergeleken. Hieruit kwam naar voren dat het ene moment zeker beter is dan de ander, maar dat dit geheel afhangt van jouw haar, huid, lichaam en levensstijl.

Het is dan ook belangrijk om jezelf de volgende drie vragen te stellen:

1. Is je huid droog of vettig?

Als je een vettige huid hebt dan zal je die ongetwijfeld in de ochtend wassen. Of je dit nou onder de douche doet of met een washandje. Maar voor mensen met een droge huid kan een warme douche in de ochtend weer zorgen dat hun huid alleen maar droger wordt en stuw aanvoelt. Zo kunnen mensen met een droge huid hun gezicht in de ochtend beter met een beautyproduct schoonmaken, bijvoorbeeld met micellair water.

2. Heb je problemen met in slaap te komen of wakker te worden?

Veel mensen denken dat een douche in de avond voordat je je bed instapt, ervoor zorgt dat je beter in slaap komt. Niets is minder waar. In de avond douchen zorgt er namelijk voor dat je lichaamstemperatuur stijgt, terwijl de temperatuur eigenlijk zou moeten dalen als je goed wilt slapen.

Mocht je wel goed kunnen slapen maar ‘s ochtends moeite hebt om je ogen open te houden, dan is douchen in de ochtend wel weer ideaal.

3. Word je vies gedurende de dag?

Tuurlijk wordt iedereen vies gedurende dag. Dat is normaal. Maar als je thuis komt van een intensieve dag en je je oprecht vies voelt, dan wil je waarschijnlijk graag nog even douchen voordat je gaat slapen. Terwijl voor andere weer geldt dat ze liever de dag schoon beginnen dan schoon eindigen.

Reageer op artikel:
Het antwoord op de prangende vraag of je beter ‘s ochtends of ‘s avonds kunt douchen
Sluiten