Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 23 nov 2014
Leestijd: 2 minuten

Draag wattenstaafjes altijd bij je, want hier zijn ze allemaal goed voor

Wattenstaafjes. Vroeger leerde je dat ze vooral voor je oren zijn. Maar nu gebruik je ze waarschijnlijk vooral voor je make-up. Wist je al dat ze nóg handiger zijn dan je denkt? Check:

Concealer voor onderweg

Dip een wattenstaafje in een crème of vloeibare foundation voordat je de deur uitgaat, en je kan op elk gewenst moment je make-up bijwerken. Het wattenstaafje werkt perfect voor rond je neus en/of ogen. Je kan hetzelfde doen met transparante poeder, om te zorgen dat je make-up de hele dag perfect blijft zitten.

Corrigeer je oogmake-up

Heb je je eyeliner te dik of te dun aangebracht? Of misschien is het wel helemaal niet de vorm die je in eerste instantie voor ogen had. Dit kan je makkelijk corrigeren met een wattenstaafje. Maak het een klein beetje nat en draai het wattenstaafje terwijl je de vlekjes weghaalt. Door het wattenstaafje te draaien, smeer je je make-up niet nog verder uit.

Oogcrème aanbrengen

Door oogcrème met een wattenstaafje aan te brengen, zorg je voor een zachte en voorzichtige applicatie. Dip simpelweg een wattenstaafje in je oogcrème en breng het aan totdat het volledig geblend is.

Houd dingen hygiënisch

Sommige make-up producten zijn niet heel hygiënisch verpakt. Een lipproduct in een potje kan snel langs de randjes gaan zitten. Om ervoor te zorgen dat er geen bacteriën worden verspreid, maak je het snel en makkelijk schoon met een wattenstaafje.

Gebruik als een make-up kwast

Wattenstaafjes zijn perfect te gebruiken als een make-up kwast. Ze werken goed om eyeliner te vervagen, wat nog wel eens van pas zou kunnen komen bij een smokey eye.

Krijg de perfecte wenkbrauwvorm

Gebruik een matte, bruine oogschaduw in combinatie met een wattenstaafje voor de perfecte vorm wenkbrauwen. Haal het over je wenkbrauwen heen en ze worden heel natuurlijk ingevuld. Klein foutje gemaakt? Draai het wattenstaafje dan om en gebruik de schone kant om het te corrigeren.

Parfum bijwerken

Een hele flacon parfum meesjouwen doen we liever niet, maar er is gelukkig een alternatief. Dip wat wattenstaafjes in je favoriete parfum en stop ze in een dicht, plastic zakje. Zo kun je je parfum makkelijk bijwerken, wanneer je maar wilt.

Reageer op artikel:
Draag wattenstaafjes altijd bij je, want hier zijn ze allemaal goed voor
Sluiten