Draai je maar weer om: te weinig slapen kost namelijk handenvol geld

Slaap is belangrijk. Als je te weinig slaapt gaat je gezondheid achteruit, je humeur daalt tot het vriespunt en je gewicht stijgt juist. Maar wist je dat je geld verspild als je te kort in bed ligt? Ja, te weinig slapen is hartstikke duur, dus draai je nog maar een keertje om.

Je doet er niet alleen jezelf een plezier mee om voortaan langer te slapen. Je doet er ook de economie en daarmee de gehele mensheid een lol. Voel je daarom niet meer schuldig als je de snoozeknop in blijft drukken ’s ochtends.

Snooze maar lekker door

Het kost een land namelijk ontzettend veel geld als mensen door slaaptekort minder productief zijn. Ook kost het natuurlijk geld dat ze vaker ziek worden en meer kans hebben op obesitas of zelfs een depressie. Want van te weinig slaap ga je meer piekeren. Dat staat allemaal in het rapport ‘Why Sleep Matters: Quantifying the Economic Costs of Insufficient Sleep’.

Zo kost slaaptekort de Verenigde Staten 411 miljard dollar. En Groot-Brittanie 50 miljard per jaar. Toch niet niks.

Daarom: mocht iemand commentaar hebben op jouw liefde voor slapen, zeg dan gewoon dat je het niet alleen voor jezelf doet, maar voor iedereen op de wereld. Slaap lekker.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: Als deze 6 dingen je bekend voorkomen volg je je intuïtie meer dan je ooit dacht

Reageer op artikel:
Draai je maar weer om: te weinig slapen kost namelijk handenvol geld
Sluiten