Dramaqueens opgelet: Dit is waar je jouw gevoel voor drama aan te danken hebt

Dramaqueens, de wereld zou eigenlijk een stuk minder leuk zijn zonder deze personen. Want iedereen zal het weten dat jouw geliefde lipstick gebroken is en dat dat prachtige jurkje niet meer in je maat is. Wat voor dramaqueens het einde van de wereld is, is voor vriendinnen altijd een leuk tafereel.

Herken jij jezelf stiekem wel een beetje als dramaqueen? No shame, het blijkt namelijk genetisch bepaald te zijn dat de één net wat meer gevoel voor drama heeft dan de ander.

Het gaat namelijk over het ADRA2b gen. Dit gen zorgt voor de productie van het hormoon norepinephrine, wat ervoor zorgt dat jij net wat meer negatieve gedachtes, gevoelens en woordenwisselingen hebt dan anderen zonder dat gen. Wetenschapper Rebecca Todd onderzocht 39 hersenscans van mensen die meer gevoelig zijn voor negatieve invloeden. De scans lieten bij de 21 personen die het gen hadden zien dat het gedeelte van de hersenen wat emoties bepaald, meer actief was dan bij de mensen zonder het gen.

En dat genen erfelijk zijn, is natuurlijk zo klaar als een klontje. Je hebt het dramaqueen gen van je ouders hebben gekregen, maar maak er geen drama van, ook zij kunnen er helaas niets aan doen, net als jij.

Reageer op artikel:
Dramaqueens opgelet: Dit is waar je jouw gevoel voor drama aan te danken hebt
Sluiten