Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 13 jul 2015

Dit is waarom dramaqueens het allemaal véél beter voor elkaar hebben

Dramaqueen. Wat is dat nou eigenlijk? Als je het opzoekt vind je een omschrijving die je als volgt kunt samenvatten: een vrouw met een 'theatrale' persoonlijkheid, die graag in het middelpunt van de belangstelling staat, extravert, trekt alle aandacht naar haar toe. Het is iemand die voor niets minder dan een hoofdrol tekent. Maar, is dat nou zo erg?

Dramaqueen wordt vaak gebruikt als een negatieve term. Om aan te duiden dat de vrouw in kwestie net iets too much is. Wij vinden dat onzin. Grote onzin. Dramaqueen leiden een geweldig leven, beter dan ieder ander. Waarom? Dit is je antwoord:

1. Wij beleven alles groot, groter, grootst

Wij dramaqueens zien het leven door een scherpe HD lens. We beleven alles intenser, dieper en met meer sensatie. Als we iets proeven genieten we hier intens van. Als we lipstick dragen is het altijd een heftige kleur. Als we hakken aandoen zijn ze altijd torenhoog. Ons haar is extravagant, groots. We pakken uit. Altijd en overal. Emoties zijn dieper, we leven op pieken en dalen. Maar dat houdt het spannend. Iedere dag weer.

2. We vervelen ons nooit

We maken overal een feestje van. We zijn de jus van de avond, de saus op een borrel en de kers op de taart overal waar we komen. We maken overal een belevenis van. Ons zie je nooit in een hoekje staan. We zoeken de mensen op, we weten waar het gebeurt. En we zorgen dat we overal vooraan staan. We zijn nooit saai en als je ons uitnodigt heb je gegarandeerd plezier.

3. We krijgen aandacht in overvloed

Oh heerlijk, aandacht. We staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Is daar iets mis mee? Nee toch? Het is fijn dat op het moment dat je binnenkomt iedereen naar je kijkt, je aandacht genoeg krijgt tijdens je aanwezigheid waar dan ook en dat er altijd wel iemand in je buurt is. Ieder mens houdt van aandacht toch? Overdreven? Nee, we nutten gewoon uit wat voor het oprapen ligt. En we geven ze er wat fijns om naar te kijken voor terug.

4. We halen alles uit het leven

Het leven is kort. Wij zullen nooit maar dan ook nooit spijt hebben van wat we niét hebben gedaan. We halen alles uit iedere dag. Je zult ons nooit horen zeggen dat we niet hebben geleefd. We leven meer dan wie dan ook. En dat is heel wat waard. Hierdoor maken we meer mee, hebben we meer herinneringen, ontmoeten we meer mensen, hebben we meer verhalen, en kunnen we iedere dag met een lach opstaan omdat het leven meer dan geweldig is voor ons. Je leeft maar één keer.

5. We hebben sterkwaliteiten

Er is iets magisch aan ons. Iets wat andere mensen altijd zal interesseren. We zijn eerder aan de beurt bij de bar, mogen voor in de rij, hoeven nooit lang ergens te wachten, krijgen veel dingen voor free en genieten van alle voordelen die het leven verder nog biedt. Alleen maar om drama te vermijden? Nee omdat we allure hebben. Geef maar toe, je bent een klein beetje jaloers.

6. We zijn alive

Wij voelen dingen. Ken je dat? Als iemand een paar ton heeft gewonnen en zegt ‘oh bedankt’ als diegene z’n prijs in ontvangst neemt? WAAROM? Gil, schreeuw, spring in de rondte. Die emotie die wij dan zouden voelen, is gewoonweg heerlijk. Hard huilen, nog zo’n voorbeeld. Er zijn mensen die dat niet kunnen. Wij genieten ervan. Af en toe een enorme uitbarsting en we kunnen er weer tegenaan. Gevoel heb je je niet voor niets. Dan mag het ook wel allemaal overdreven aanwezig zijn. Dan voelen we ons tenminste levend.

Kortom, hou jezelf de volgende keer vooral niet in als ook jij stiekem wil gillen, extravagant wil zijn of een geweldige entree wil maken. Go for it.

Reageer op artikel:
Dit is waarom dramaqueens het allemaal véél beter voor elkaar hebben
Sluiten