Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 12 okt 2018

‘Drankhangen’ is de nieuwste trend uit Finland en dit wil je

De herfst is begonnen en het duurt vast niet lang meer voor het echt gedaan is met de zomerse nadagen. Reden om vast na te denken over gezellige avondjes waarop je lekker thuis blijft met je vriendinnen. Vanuit Finland is de nieuwe trend ‘kalsarikänni’ overgewaaid en wij zijn fan. Wat het inhoudt? Gewoon, lekker op de bank liggen.

De nieuwe ‘kalsarikänni’ trend is niet alleen hip in Finland, jij doet er vast graag aan mee. Dikke kans dat je hier wel aanleg voor hebt.

Drankhangen is hip

Het zogenaamde ‘drankhangen’ houdt in dat je onderuitgezakt op de bank gaat zitten met een goed glas alcohol in je hand.

Het enige wat je doet tijdens het drankhangen is zappen op TV of je favoriete serie nogmaals bingewatchen. Geniale Noorderburen hebben wij.

Je wordt er gelukkig van

In Finland is dit een serieuze bezigheid. De overheid heeft zelf een officiële definitie van het begrip op haar website staan: ‘Het gevoel wanneer je thuis dronken wordt in je ondergoed, terwijl je geen intenties hebt om uit te gaan.’

Dat is niet zonder reden, want Finnen geloven oprecht dat dit zorgt voor meer geluk in hun leven. Scandinaviërs scoren niet voor niks elk jaar zo hoog in de geluksindex. Het lijkt ons dan ook verstandig om ‘kalsarikänni’ serieus te nemen. Proost.

Say whut?! Mensen die geen alcohol drinken gaan eerder dood, neem daarom nog een glaasje

Reageer op artikel:
‘Drankhangen’ is de nieuwste trend uit Finland en dit wil je
Sluiten