Een drankje drinken tijdens je dieet? Dat doe je zo

Als je aan het afvallen bent is het slim om geen alcohol te drinken. Van alcohol kom je immers aan. Maar we weten ook dat als je geen realistische doelen stelt, je het dieet waarschijnlijk nooit zal volhouden. Hoe doe je dat dan? Een drankje drinken en afvallen tegelijk? Nou, zo.

Zoals we al eerder hebben aangegeven tonen onderzoeken aan dat een beetje alcohol helemaal niet zo slecht voor je is. Er is zelfs al bewijs gevonden dat eventueel tequila en wijn je zouden helpen met afvallen.

Laatst is er weer een experiment gedaan. In dit experiment hadden onderzoekers een groep respondenten verdeeld in de drinkers en niet drinkers. De drinkers kregen vier biertjes per dag die ze moesten drinken. De niet drinkers dronken niets en bewogen evenveel. Je zou denken dat degene die alcohol innamen meer zouden zijn aangekomen maar niets was minder waar.

En dit is niet het enige experiment die dit soort resultaten laat zien. Je kan daarom prima een glaasje alcohol drinken. Maar doe het wel met mate. Er zitten wel suikers in en vet. En daar wil je er niet teveel van binnen hebben. Je kunt bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat je alleen op zaterdag drinkt of maximaal drie wijntjes per week.

Overige tips? Meng je witte wijn met spa rood. Je kunt de hele avond een beetje wijn in je glas doen en de rest van het glas vul je met spa rood. Zo kun je prima de hele avond drinken omdat je iedere keer maar een bodempje wijn inschenkt.

Reageer op artikel:
Een drankje drinken tijdens je dieet? Dat doe je zo
Sluiten