Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 24 november 2017

Drink je graag drankjes met je vriendinnen? Dat maakt jullie vriendschap nóg hechter

Al eerder schreven we dat als je regelmatig drinkt, je intelligenter bent. Nu kunnen we daar ook nog aan toevoegen dat je als je samen met je vriendinnen drinkt, jullie vriendschap daar nóg hechter van wordt.

Waarschijnlijk zijn jullie al hartstikke dol op elkaar. Maar de band tussen jullie wordt nóg krachtiger als jullie samen wijntjes, biertjes, gin of andere alcoholische versnaperingen nuttigen.

In Frankrijk heeft een onderzoek plaats gevonden over de invloed van alcohol op geluk en gezondheid. Hierbij werden zo’n 150.000 mannen en vrouwen ingedeeld in groepen op basis van de hoeveelheid alcohol die ze nuttigden. De regelmatiger drinkers bleken de gelukkigste mensen uit de groep te zijn. En juist dat geluk is de sleutel van een goede vriendschap.

Drankjes met je vriendinnen

Hoe dan hoor ik je denken. Drinken is een sociale bezigheid. Vaak nuttig je samen met anderen drankjes. Als je een regelmatige drinker bent, ben je daarom vaker in het gezelschap van mensen. En raak je bevriend met mensen die ook regelmatig drinken. Ook dat zijn gelukkige mensen. Jij bent gelukkig, zij zijn gelukkig en dat schept een diepe band.

Daarnaast spreken dronken mensen altijd de waarheid. Maar vertellen ze vaak ook nog net een beetje meer dan ze eigenlijk zouden willen. Daarom weet je informatie over elkaar wat je ook dichter naar elkaar brengt.

Tel daarbij op dat je dronken mensen ook wel eens een helpende hand moet bieden om ze te redden van bepaalde situaties (lees: het vallen van de fiets, het niet meer alleen thuis kunnen komen of het behoeden voor een verkeerde man). Ook dat helpt jullie connectie naar een hoger level te brengen.

Als jullie band hecht is, doen jullie vast ook deze dingen achter gesloten deuren.

Reageer op artikel:
Drink je graag drankjes met je vriendinnen? Dat maakt jullie vriendschap nóg hechter
Sluiten