Drinken maar! 5 x de leukste drankspellen voor een onvergetelijke kerst met de meiden

Avondjes uit met de meiden is altijd leuk en zo ook met kerst. Tijdens deze avond kan een hoeveelheid drank natuurlijk niet ontbreken. Vier jij kerst met je vriendinnen? Dan wil je de volgende drankspellen zeker proberen voor een onvergetelijke avond.

Kerst is de tijd van gezelligheid en een avondje met de meiden kan natuurlijk niet ontbreken. Maak jullie avond nog leuker en probeer de drankspelletjes uit dit artikel.

Drankspellen voor kerst

We schreven laatst al over het dobbelspel met alcohol, maar er zijn er nog zoveel meer leuke drankspellen voor kerst. Geloof ons, de volgende vijf drankspellen zorgen voor een onvergetelijke avond.

1. De kerstmuts

Hierbij is iedereen tegelijkertijd het slachtoffer en dat maakt het extra leuk. De combinatie van alcohol, een spel en een heerlijke kerstfilm is dé perfecte combinatie voor een onvergetelijke avond.

Hoe werkt het?

Tover ergens een kerstmuts vandaan en plaats deze op de hoek van je tv. Wanneer iemand tijdens de film de muts perfect draagt moet iedereen drinken.

2. Toren van marshmallows

Wie dit spel ooit bedacht heeft, zijn wij eeuwig dankbaar. Hallo alcohol én marshmallows. Voor dit drankspel heb je een aantal sterke flessen drank nodig, een onderzetter en wat marshmallows.

Hoe werkt het?

Om de beurt pakken jullie een marshmallow en plaatsen die op de onderzetter. Wanneer dit niet meer past ga je beginnen met het bouwen van een toren. Je raad het waarschijnlijk al: bij wie de toren als eerste omvalt, moet een shotje plus een marshmallow nemen. Hierna begin je weer opnieuw tot de zak leeg is.

3. Cards Against Humanity

Een hilarisch spel met donkere humor waarbij alcohol het nog leuker maakt. Bij de drankspel versie van dit spel krijgt iedereen tien witte kaarten en eentje leest een zwarte kaart voor van de stapel. Cards Against Humanity haal je hier.

Hoe werkt het

Op de getrokken zwarte kaart staat een zin met een ontbrekend woord die jij gaat invullen met één van je witte kaarten. Nadat iedereen een kaart heeft neergelegd, kiest iedereen uit welke kaart zij leuk vond of de lezer kiest er eentje uit.

Wanneer de spelers dezelfde kaart hebben gekozen, mag de winnaar kiezen hoeveel slokken iemand of meerderen moeten drinken. Zijn de keuzes verdeeld? Dan mogen de winnaars elk een aantal slokken uitdelen gelijk aan de helft van de het aantal spelers. Alle keuzes verdeeld? Dan moet iedereen drinken.

4. Het aanwijs spel

Haal maar wat drank in huis, want bij dit spel is het nodig. Naast een gezellig spel zie je gelijk hoe vriendinnen echt over je denken. Geloof ons, dit zorgt voor de grootste lol.

Hoe werkt het?

Iemand stelt de vraag “Wie is het meest waarschijnlijk om…” waarna iedereen tot drie telt en iemand aanwijst die zij het meest waarschijnlijk vinden. Hoeveel personen ernaar jou wijzen staat gelijk aan hoeveel slokken jij moet nemen.

5. All I Want For Christmas

Een spel gebaseerd op het allerleukste kerstnummer zorgt natuurlijk voor een geweldige avond. De spelregels zijn ook nog eens makkelijk.

Hoe werkt het

Bij dit spel moet je All I Want for Christmas zingen en zelf vertellen wat je wil en iemand aanwijzen die jouw wens vervult. Doet diegene dat niet? Dan moet zij drinken. Gebeurt het wel? Dan drink jij.

Spelletjes spelen is natuurlijk hartstikke gezellig, maar let wel op dat je met mate drinkt.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer op artikel:
Drinken maar! 5 x de leukste drankspellen voor een onvergetelijke kerst met de meiden
Sluiten