Werkt drinkbare zonnebrandcrème echt?

Vorig jaar kwam er in Amerika een drinkbare zonnebrandcrème op de markt. Het ging om een flesje 'geharmoniseerd' water waar je elke vier uur twee mililiter van moest drinken om een zonbescherming op te bouwen vergelijkbaar met een SPF 30. Ideaal of ontzettende onzin?

Het klinkt geweldig, gewoon elke drie uur een beetje water drinken en daardoor de hele dag tegen de zon beschermd zijn. Niet meer dat gedoe met insmeren en de hele dag rondlopen met een plakkerig lijf en gezicht. Maar wanneer iets te goed klinkt om waar te zijn dan is het dat meestal ook. Hetzelfde geldt voor dit ‘zonnebrandwatertje’.

Oplichterij

Al gauw werd duidelijk dat het om ‘gewoon’ water ging, en dat de gemaakte claims niet konden worden waargemaakt. Jammer maar helaas, om de paar uur smeren met een hoge zonnebrandcrème is toch echt de enige manier om in de zon te zitten zonder te verbranden.

Verder is het natuurlijk goed om niet tussen tien uur ’s ochtends en twee uur ’s middags in de zon te komen aangezien de UV-stralen dan het heftigst zijn. Met een grote hoed kun je je gezicht en schouders nog extra beschermen.

Je huidweerstand verbeteren

Hoewel smeren, smeren en nog eens smeren het devies is en blijft, kun je wel je huid sterker, en dus weerbaarder tegen de zon, maken. Dit kun je doen door bepaalde voedingsmiddelen te eten en drinken die veel anti-oxidanten bevatten. Voedingsmiddelen die erom bekend staan je huid te helpen beschermen tegen de zon zijn:

Eet en drink deze voedingsmiddelen alleen ter aanvulling op je gebruik van zonnebrandcrème. Want alleen door het eten en drinken van bovenstaande producten ben je bij lange na niet genoeg beschermt tegen de schadelijke invloed van de zon op je huid.

Reageer op artikel:
Werkt drinkbare zonnebrandcrème echt?
Sluiten