Redactie
Redactie Beauty en Style 25 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Droge handen van al dat handen wassen? Met deze tips voorkom je het

Een van de meest belangrijke (én meest makkelijke) maatregel die wij zelf kunnen nemen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is je handen wat vaker wassen. Easy does it, niet? Alhoewel, het heeft ook gevolgen voor je huid.

Door je handen wat vaker te wassen met zeep en warm water – en daarnaast misschien nog regelmatig desinfecterende handgel te gebruiken – worden je handen erg droog. Heb je daar ook last van? Dit kun je eraan doen.

Dit artikel verscheen eerder op NSMBL en werd geschreven door Rachelle Abbas.

Droge handen door handen wassen

Dermatoloog dr. Daniel Glass vertelt aan GLAMOUR UK dat je handen herhaaldelijk wassen echt zijn tol kan eisen voor je huid. Het kan je huid laten uitdrogen.

Dat heeft alles te maken met het feit dat natuurlijke oliën worden verwijderd. De koude lucht buiten én de uitdrogende effecten van bijvoorbeeld een verwarming kan dit weer verergeren. En dat is vooral problematisch voor mensen die al last hebben van bepaalde huidaandoeningen, zoals eczeem. Verzorg je handen goed, terwijl je ondertussen toch je steentje bijdraagt en regelmatig je handen blijft wassen.

1. Gebruik milde, voedende zeep

Het is logisch dat je denkt dat je een grondige zeep moet gebruiken om je handen echt goed schoon te krijgen, maar dat is niet waar. Je kunt veel beter gebruik maken van een mildere zeep zonder niet-essentiële allergenen, deze is net zo effectief. Het kan ook zijn dat je droge handen krijgt van schuimende zeep. Kies dan ook voor zeep die niet schuimt, daar worden je handen ook goed schoon van. Geurvrije zepen of vochtinbrengende crèmes zijn je go-to tijdens deze coronacrisis.

2. Gebruik producten met paraffine

Er zijn heel wat verschillende soorten vochtinbrengende (hand)crèmes. Als je last heb van droge handen, kun je het beste kiezen voor producten die paraffine bevatten. Paraffine maakt de huid namelijk zacht en soepel en hydrateert je huid goed. Let wel goed op als je op zoek bent naar producten met paraffine, want er zijn zo’n honderd verschillende namen voor. Paraffinum liquidum, mineral oil, paraffin oil, petrolatum liquid en petroleum oil zijn bijvoorbeeld andere namen voor paraffine.

3. Maak een handmasker

Een handmasker hydrateert je huid net wat intenser dan crèmes. Gelukkig kun je thuis heel makkelijk zelf handmaskers maken met ingrediënten die je in je keukenkastje hebt staan. Je hebt alleen een avocado en een banaan nodig. Even mixen, tien minuutjes in laten trekken en voilà. Je droge handen voelen weer heerlijk zacht aan. Bonustip: voeg een beetje honing toe en je krijgt nog zachtere handen.

4. Blijf je handen wassen

Hoewel het verleidelijk is om minder vaak je handen te wassen als ze heel droog zijn, is dat geen goed idee. Blijf je handen vaak wassen. Handhygiëne is altijd een goed idee, maar in tijden van het coronavirus nog veel belangrijker.

Lees ook: Jarig tijdens quarantaine? Zo maak je er een feestje van

Reageer op artikel:
Droge handen van al dat handen wassen? Met deze tips voorkom je het
Sluiten