Droge huid? Deze dingen kun je beter niet doen

De koude maanden maken hun entree, oftewel: het seizoen van de droge huid is in aantocht. Wat je huidtype ook is, deze maanden heeft het koude weer er ongetwijfeld effect op. Om je huid ver van  droog te houden, is het handig deze zes fouten niet (meer) te maken:

De huid reinigen met reinigers die schuimen

Je huid reinigen met een stuk zeep of een sterk schuimende reiniger is een regelrechte no-go. Dit soort reinigers zijn te heftig (zelfs voor mensen met een vette huid), omdat het het beschermende olie-laagje op je gezicht doet laten verdwijnen. Dit kan de huid trekkerig laten aanvoelen. Gebruik in plaats van een schuimende reiniger één die hydraterende bestanddelen bevat, zoals glycerine.

Een tonic gebruiken met ingrediënten die de huid uitdrogen

Een tonic waar alcohol in zit kan de conditie van een droge huid alleen maar verslechteren. Net zoals de schuimende reiniger kan een tonic met alcohol er ook voor zorgen dat het olie-laagje op je gezicht verdwijnt. Er zijn ook tonics zonder alcohol, dus die zijn een perfect alternatief.

De verkeerde ingrediënten gebruiken

Wanneer je een dagcrème gebruikt die minerale oliën bevat, kunnen je poriën verstopt raken. Dit geldt vooral wanneer je een vette huid hebt. Deze ingrediënten zorgen er misschien voor dat je huid niet meer trekkerig aanvoelt, maar ze leiden uiteindelijk wel tot verstopte poriën. Kies in plaats van dagcrèmes met minerale oliën voor crèmes met verzorgende bestanddelen, zoals shea boter of jojoba olie.

De huid ‘bloot’ achterlaten na het reinigen

Nog een blunder is je huid na het reinigen langer dan 60 seconden ‘bloot’ laten. Zorg dat je binnen die tijd al druk in de weer bent met tonic, serum of een verzorgende crème. Doe je dat niet, dan droogt je huid na die 60 seconden uit. Om dit te voorkomen kun je een tonic gebruiken na het reinigen en volgen met een voedende crème. Wil je ook nog een serum gebruiken, breng die dan aan ná de tonic en vóór de crème.

Nachtcrème overslaan

Je huid herstelt gedurende de nacht en wanneer je geen nachtcrème aanbrengt, zal er tijdens dit proces vocht uit je huid verloren gaan. Vooral voor de droge huid is het erg belangrijk een nachtcrème aan te brengen.

Té veel crème gebruiken

Veel mensen met een droge huid hebben de neiging veel crème te gebruiken, te veel. Dit kan er echter voor zorgen dat je poriën verstopt raken. Naast dat, is het natuurlijk zonde om je product snel op te maken. Het is niet nodig. Je crème is ervoor gemaakt om ook te presteren zonder dikke lagen.

Reageer op artikel:
Droge huid? Deze dingen kun je beter niet doen
Sluiten