Last van een droge huid op je gezicht? 6 tips hoe je daar vanaf komt

Door het warme weer van de afgelopen tijd, kan het best zo zijn dat jij een droge huid op je gezicht hebt opgelopen. Heb jij hier ook last van? Of heb je sowieso het hele jaar door last van een droge huid? Het kan best vervelend zijn en zorgen voor een trekkend gevoel, maar er valt zeker wat aan te doen.

Wist je bijvoorbeeld dat door het nemen van een lauwe douche je droge huid al een stuk verminderd? Dit, en nog meer tips, lees je hier.

Droge huid op je gezicht

Je hebt een droge huid op je gezicht, maar wat is de oorzaak? Meestal komt het door de verschillende seizoenen. In de winter komt het door de kou, wind en droge lucht. Dit zijn alledrie omstandigheden die je gezichtshuid sneller uitdrogen. Daarnaast doe je in de winter ook je verwarming lekker aan, maar pas daar mee op. De lucht in je huis wordt daardoor extra droog én je huid reageert heel erg op grote verschillen in temperatuur.

In de zomer komt je droge huid gegarandeerd door – je raadt het misschien al – de zon. Vooral als je verbrand bent. Zorg er dus voor dat je je altijd insmeert met een gezichtscrème met minimaal SPF30.

Tips en tricks om voor je droge huid te zorgen

Beautify zou Beautify niet zijn, als wij geen tips en tricks voor jou hadden opgezocht over hoe jij je droge huid het beste kan verzorgen. Want eerlijk is eerlijk, een zacht babyhuidje voelt toch nét wat lekkerder aan dan een huid wat continu trekkerig aanvoelt.

1. Zit niet teveel aan je gezicht en krab zeker niet aan gekke plekjes of bultjes.

2. Probeer niet te lang in de zon te zitten. Wil je toch écht je tan krijgen, smeer dan met minimaal factor dertig.

3. Drink niet teveel alcohol. We know, een koud wijntje is heerlijk maar drink dan met mate :-).

4. Gebruik niet te veel zeep of – als je dat niet kunt – gebruik dan neutrale zeep.

5. Onderga geen heftige, agressieve facials.

6. Gebruik een goede gezichtscrème. Bijvoorbeeld de gezichtszonnecrème SPF30 van NIVEA.

Lees ook: Last van een droge huid op je voeten? Dit kan je er tegen doen

Reageer op artikel:
Last van een droge huid op je gezicht? 6 tips hoe je daar vanaf komt
Sluiten