Inga Stoit
Inga Stoit News 13 aug 2018

Heb jij last van droge ogen door de airco of ventilator? Dan is het slim om sushi te eten

Onze ogen kunnen droog worden van de airco, ventilator, telefoons, laptops, tablets en meer. Door het staren naar schermen, knipperen wij minder vaak met onze ogen – waardoor je droge ogen krijgt. En weet je wat geweldig is? Sushi is het beste medicijn tegen droge ogen, is dat even fijn?

Jij en jouw vriendinnen gaan graag op sushi dates, want zeg nou zelf – sushi is leven toch? En laat dit nu hartstikke goed werken tegen droge ogen. Na een lange school- of werkdag is het dus een fantastisch medicijn om jouw ogen te verlichten met deze lekkernij.

Droge ogen

Dit resultaat is gemeten door onderzoekers van de Hokkaido Universiteit in Japan. Zij concludeerden dat chiazaad en vis (tonijn, zalm, sardines, makreel), uitstekend werken tegen die vervelende ogen die vochtarm zijn. En zoals jij weet is vis een hoofdingrediënt, in dit heerlijke gerecht.

Heb jij last van muggen? Gin-tonic is het perfecte anti-muggenmiddel dus neem er nog eentje

De omega-3 is het ingrediënt wat jouw ogen een boost geeft. Ogen die droog zijn, kunnen wijzen op een tekort aan omega-3. Naast chiazaad en vis, kun je ook walnoten, lijnzaad en sojaolie gebruiken tegen droge ogen. Maar waarom zou je dat eten, als je ook voor sushi kan gaan? Weten wij ook niet.

Sushi

Dit eten is natuurlijk heerlijk maar misschien heb je hier niet elke dag trek in. Knipper in dat geval wat vaker met je ogen. Op deze manier maak jij meer traanvocht aan en dat kijkt een stuk fijner. Alhoewel wij iedere dag sushi, totaal geen probleem vinden.

Sciencedaily

Reageer op artikel:
Heb jij last van droge ogen door de airco of ventilator? Dan is het slim om sushi te eten
Sluiten