Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 11 maart 2018

Whut?! Kaas eten bezorgt je blijkbaar de allervreemdste dromen

Dromen zijn misschien wel de gekste dingen op aarde. Wat betekenen ze nou eigenlijk en waarom droom je in godsnaam dat je worst enemy je achtervolgt in een ufo? Het blijkt echter dat je je dromen wél kunt sturen. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete snack: kaas. Dit blijkt de veroorzaker te zijn van veel vreemde dromen.

Gekke dromen van kaas

Als je een kaaslover bent en je merkt op dat je toch wel een beetje vreemde dromen hebt hoef je je geen zorgen te maken. Er is niets mis met je. Uit onderzoek is namelijk aangetoond dat het eten van deze goddelijke snack erg gekke dromen veroorzaakt.

Onderzoekers van The British Cheese Board namen de proef op de som. Maar liefst tweehonderd deelnemers aan het onderzoek kregen elke avond, dertig minuten voor ze naar bed gingen, twintig gram van een kaassoort voorgeschoteld.

Kaasdromen

Het bizarre van het onderzoek was dat uit de resultaten bleek dat het soort kaas dat je eet, bepaalt wat voor droom je krijgt. Cheddar, een zeer populaire kaas in Groot-Brittannië, bleek bijvoorbeeld te zorgen voor dromen over celebrities. Zo droomde een vrouw over het bouwen van een menselijke piramide met Johnny Depp als leidinggevende. Best leuk.

Eet je Stilton, een blauwe kaassoort, vlak voor het slapen gaan dan kun je bizarre dromen verwachten. 85 procent van de vrouwen droomden over dingen als praten tegen knuffels, mensen die werden ingeruild voor kamelen en vegetarische krokodillen.

Van Leicester kaas gingen de meeste mensen dromen over hun verleden. Wil je liever over je toekomst dromen? Kies dan een Lancashire kaas. Van beide kazen kun je trouwens erg goed slapen. De prijs voor de saaiste kaas gaat naar Cheshire. Deze kaas leverde vrijwel geen dromen op.

Wij weten niet hoe smakelijk het is om voor het slapen een brok blauwe kaas naar binnen te werken maar hey, als je eens flink bizar wilt dromen dan is het wel het proberen waard.

LEES OOK: Kaaslovers opgelet! Als je van kaas houdt leef je langer en gelukkiger
kaaslover langer leven gelukkiger

Reageer op artikel:
Whut?! Kaas eten bezorgt je blijkbaar de allervreemdste dromen
Sluiten