Deze 5 fouten mag je echt niet meer maken als je van die droge bos stro op je hoofd af wilt

Je kunt stylen wat je wilt en al spray je je hele haar in met anti-pluis, jouw haar blijft gortdroog. Balen, maar de kans is best groot dat er dan iets misgaat in je verzorgingsroutine. Gelukkig voor jou zijn deze foutjes gemakkelijk op te lossen en ben jij straks eindelijk verlost van droog haar.

De regen in het najaar werkt niet echt mee, maar ook de zomer (lees: al die duiken in de zee) waren niet echt helpend om van dat droge haar af te komen. Waarschijnlijk gaat er iets anders mis.

Droog haar: 5 veelgemaakte fouten

Een aantal aanpassingen in je haarverzorgingsroutine kunnen er zomaar voor zorgen dat jij vanaf nu elke dag met een glanzend kapsel de deur uit huppelt. Winnen.

Meer lezen over de optimale haarverzorgingsroutine? Wil je weten – Hét geheim achter een effectieve haar-routine

1. Douchen met te heet water

Hoe heerlijk het ook is om die warme (lees: bloedhete) stralen in je nek te voelen, warm water is echt killing voor je haar. Veel mensen wassen hun haar dan ook met veel te heet water.

Do: Was je haar altijd met lauw water. Minder fijn voor de rest van je lijf, maar dan spoel je je daarna nog maar even af met wat warmer water.

2. Geen hittebeschermer gebruiken bij het stylen

Ai. Een veelgemaakte fout is om je haar te stijlen of krullen zonder hittebescherming. Je maakt je haar echt kapot door de hitte van met name een stijltang.

Do: Gebruik áltijd een hittebeschermer, geloof ons dan heb je veel langer plezier van je haar. Ook een goede tip: gebruik een föhn in plaats van de stijltang, deze wordt veel minder heet en beschadigt je haar daardoor ook minder.

3. Te vaak je haar wassen

Als je je haar vaak wast, verwijder je de talg van je hoofdhuid. Dit is nou juist hetgeen dat je haar en hoofd een beetje vettig houdt (niet té vet hoor, wees maar niet bang). Als je dit elke keer verwijdert, zal ook je haar er steeds droger uit gaan zien.

Do: Was je haar maximaal 2 à 3 keer per week.

4. De verkeerde shampoo gebruiken

We zijn er nogal gevoelig voor: die fijne aanbiedingen bij de drogisterij. Helaas zitten veel (goedkope) shampoos vol met stofjes die je haar alleen maar uitdrogen.

Do: Vraag aan de kapper wat voor producten jij het best kunt gebruiken, eventueel kun je bij de kapper zelf betere producten kopen. Kost wat maar dan heb je wel een gezonde en glanzende coupe.

5. De verkeerde haarborstel gebruiken

Wat een borstel in feite doet, is het talg van je hoofdhuid (en ja dat is gezond en goed voor je haar) over je haar verspreiden. Dit zorgt voor een glanzende coupe. Gebruik je echter een verkeerde borstel dan gebeurt dat niet en ziet je haar er al snel een stuk droger uit.

Do: Gebruik een goede borstel, deze kun je ook bij je kapper kopen. Alles voor die mooie shiny dos!

Reageer op artikel:
Deze 5 fouten mag je echt niet meer maken als je van die droge bos stro op je hoofd af wilt
Sluiten