Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 7 okt 2015

Droombaan: dit meisje verdient bakken met geld door het posten van selfies op Instagram

In de mooiste jurken van beroemde designers over de catwalk flaneren, op de cover van alle grote modetijdschriften staan en uitgenodigd worden voor glamoureuze feestjes. We fantaseren allemaal over een carrière als topmodel. Zo ook de Australische Gabrielle Epstein. Haar wens kwam uit, maar toen kreeg ze haar échte droombaan. Nu verdient ze tig keer zo veel geld op Instagram.

De 21-jarige blondine merkte dat ze als model wel een leuk leven had, maar dat haar bankrekening niet zo blij was. ‘Als je twintig procent van de agent en de belastingen eraf haalt, blijft er voor het model weinig over, zegt Gabrielle tegen Gold Coast Bulletin.

Terwijl ze de ene na de andere modellenklus oppakte, postte Gabrielle af en toe een foto op Instagram. Ze kreeg steeds meer volgers. Dat ze zou kunnen leven van social media had ze nooit kunnen bedenken. Maar toen de teller op 100.000 followers stond, werd ze benaderd door bekende merken. Of ze sieraden, kleding en cosmeticaproducten wilde showen in ruil voor geld? Tuurlijk.

Inmiddels heeft Gabrielle 700.000 volgers op Instagram en betalen bedrijven haar duizenden dollars per dag voor haar kiekjes. ‘Ik verdien meer geld met een selfie dan met vier dagen werken,’ vertelt ze.

Het mooiste is dat ze nu ook nog eens eigen baas is. Gabrielle – die ook Miss Universe Australië is geweest – heeft de touwtjes in handen en onderhandelt zelf over haar salaris. Én ze bepaalt eigenhandig hoe ze samenwerkt met merken en hoe ze foto’s post. Ja, Instamodel zijn is de echte droombaan. Zie jij jezelf ook al de wereld rond reizen en foto’s posten op Instagram?

Op Instagram komen dromen uit

Dit meisje vond via het sociale medium haar dubbelganger, hoe bizar? Klik op de foto om te lezen wat er gebeurde.

Reageer op artikel:
Droombaan: dit meisje verdient bakken met geld door het posten van selfies op Instagram
Sluiten