Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 6 okt 2015

Droomman: waarom we oh zo gek zijn op de man van nu

Misschien zie je het wel bij je grootouders of zelfs bij je eigen ouders; een traditionele rolverdeling in de manier waarop zij leven als man en vrouw. Zo zal je moeder misschien veel thuis zijn en koken en terwijl je vader elke dag aan het werk is. Voor onze generatie is er een hoop veranderd, in de positieve zin. Want die moderne man laat ons hart behoorlijk smelten:

Hij geeft ons de ruimte om ons te ontwikkelen

De huidige man vindt het belangrijk dat zijn geliefde zich zo goed mogelijk ontwikkelt. Zo zal hij je stimuleren om een studie te volgen waar je passie ligt en zal hij het later absoluut niet erg vinden als je ook fulltime gaat werken. Hij bewondert je om je kennis en deelt graag zijn ideeën met die van jou. Vroeger was dat heel anders, toen was het niet meer dan normaal dat vrouwen niet werkten en voornamelijk thuis bleven. Er werd weinig inhoudelijk gesproken over de ervaringen die de man op deed tijdens zijn werk. Zonde eigenlijk, maar destijds heel normaal.

Hij hoeft niet per se de hele tijd de macho uit te hangen

Jouw lover is uiteraard af en toe een macho, maar hij hoeft niet perse continu zijn haantjesgedrag te vertonen. Hij is wie hij is en is daar tevreden mee. Hij hoeft niet de man op het feestje te zijn met de grootste mond. Vroeger ging het er juist om wie nou de ‘echte’ man was, de sterkste en wie de leider. Gelukkig is die tijd voorbij.

Hij kookt óók

Hij vindt niets fijner om jou in de watten te leggen met een maaltijdje waar hij al zijn liefde in heeft gestopt. Hij haalt de lekkerste boodschappen en staat met een grote grijns in de keuken een bijna sterrenwaardig gerecht te bereiden. Het leukste is nog dat hij ook écht kan koken. Honderd jaar geleden kon de man misschien een eitje bakken maar hield het daar ook echt wel mee op.

Hij wil later ook een ‘papa dag’

Uiteraard is dit voor velen onder ons nog ver weg maar het is wel een fijn vooruitzicht. De huidige vader wil graag tijd doorbrengen met zijn kinderen ondanks dat hij een drukke baan heeft. Zo zie je tegenwoordig dat veel mannen een ‘papa dag’ hebben. De moeder/ vrouw kan op dat moment een dag voor haarzelf nemen om bijvoorbeeld vriendinnen te bezoeken of naar de sauna te gaan. Vroeger was de vader daar om de kinderen te corrigeren maar of er echt quality time was betwijfelen wij.

Hij begrijpt en heeft veel respect voor het vrouwelijk lichaam

Uiteraard in bed maar ook over hoe het vrouwelijk lichaam werkt. Je lover zal misschien niet meer verbaasd zijn over je buikkrampen die je hebt tijdens je menstruatie en zal begrip tonen. Ook voor je hormonale schommelingen die nog wel eens bepalend kunnen zijn voor je humeur. Vroeger heerste hier een taboe op en werden dingen zoals menstruatiepijn absolúút niet besproken tussen man en vrouw.

Hij uit zijn emoties

De man van nu zal eerder vertellen wat hij voelt en waardoor dat komt. Hij vindt het belangrijk en fijn om jou te vertellen wat er in hem omgaat, of dit nou negatief of positief is. Ook zal hij zich niet schamen als hij een keer een traantje moet laten omdat hij even niet zo lekker in zijn vel zit. Vroeger zeiden we altijd ‘echte’ mannen huilen niet. Gelukkig leven we nu in een tijd waar dat niet zo is. We vinden het immers ontzettend fijn dat hij zich openstelt en dat maakt het voor ons ook makkelijker om onze gevoelens te uiten.

Hij ziet in dat vrouwendingen ook mannendingen kunnen zijn

Misschien houden niet alle mannen van shoppen maar tegenwoordig is het niet meer per se een ‘vrouwending’. Hij zal ook met je mee gaan als je een jurkje moet kopen voor een speciale gelegenheid. En uiteraard ga je ook met hem mee als hij een aantal nieuwe outfits nodig heeft. Ook kijkt hij die ene chickflick met jou, want stiekem is de moderne man ook gek op mooie, ontroerende liefdesverhalen.

Reageer op artikel:
Droomman: waarom we oh zo gek zijn op de man van nu
Sluiten