Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 4 november 2017

Wow! Deze partydrug zou zomaar eens hét medicijn kunnen zijn tegen die vervelende migraine

Als er iets is dat je dag helemaal kan verpesten, dan is het migraine wel. Soms duurt het een halve dag, soms wel drie dagen. Er is een hoop tegen te doen, maar niet alle middeltjes zijn even effectief. Het nieuwste mogelijke medicijn? Een drug. Eentje die ook in het uitgaanscircuit circuleert.

Er is nog veel onderzoek gaande over het gebruik van drugs tegen migraine, maar het begin is gemaakt. En wel door ene Eric Schwenk. Ben je ook al zo nieuwsgierig?

Drugs tegen migraine

Om te onderzoeken is het natuurlijk de bedoeling dat er mensen zijn die het proberen. 61 mannen met migraine wilden deze test wel aangaan. Hun hoofdpijn gaven ze een pijnscore van 7,5. Daarna kregen ze een lage dosis ketamine. Ja, de drugs die ook wel eens bij feestjes wordt gebruikt.

De proefpersonen hadden een paar dagen lang ketamine in hun lijf. Het pijnniveau daalde tot 3,4 en na vier dagen was het nog meer gedaald. Van hallucinaties was gelukkig geen sprake. Al zou dat misschien wel gezorgd kunnen hebben voor lachwekkende momenten.

De eerst resultaten zijn veelbelovend, maar er is nog veel onderzoek nodig. Het is dus niet de bedoeling dat je als een junk die K door je lichaam gaat jagen als je weer een migraine-aanval voelt opkomen. Nog even geduld hebben.

Als je vaak migraine hebt, dan herken je je vast ook hierin: 16 x wat je nooit moet zeggen tegen iemand met migraine

Reageer op artikel:
Wow! Deze partydrug zou zomaar eens hét medicijn kunnen zijn tegen die vervelende migraine
Sluiten