Beste workout ooit: Drum er op los en verbrand bijna duizend calorieën in nog geen uur

Als je eenmaal gesport hebt, voel je je goed. Maar de stap om überhaupt te gaan is vaak heel groot. Meestal ligt de bank toch te lekker en heb je vast een ‘goed’ excuus om niet te gaan. Gelukkig bestaat er nu een sport die jou met gemak van de bank krijgt: drummen.

Nu denk je waarschijnlijk, drummen? Hoe zit dat dan? Maar geloof ons, het is fantastisch. Je traint je hele lichaam terwijl je ondertussen muziek aan het maken bent. Klinkt dat niet als muziek in de oren?

Drummen wordt jouw nieuwe favo sport

Deze nieuwe sport, die ook wel Pound wordt genoemd, bestaat uit zowel cardio- als krachttraining en is gemengd met een beetje yoga en pilates. En dat alles is gefocust op ritme.

Tijdens een Pound training gebruik je speciale drumsticks (en nee, niet de kippenpoten) die iets zwaarder zijn dan normale drumstokken. Hierdoor verbrand je tijdens een training van 45 minuten ongeveer 900 calorieën. Klinkt dat niet geweldig?

Het is allemaal begonnen in Los Angeles en heeft daar inmiddels de stad overgenomen. Nu gaat het langzamerhand de hele wereld over en is het inmiddels ook in Nederland aangekomen. Zodra je ‘pound drummen’ intypt op Google, verschijnen er genoeg locaties in Nederland. Er is er vast ook eentje bij jou in de buurt.

Om je alvast op te warmen hebben we dit filmpje voor je:

Schrijf je snel in voor een les, bijvoorbeeld bij deze sportschool in Apeldoorn, en wie weet rock jij binnenkort die workout samen met je vriendinnen.

Als je deze dingen doet lukt afvallen waarschijnlijk niet

Reageer op artikel:
Beste workout ooit: Drum er op los en verbrand bijna duizend calorieën in nog geen uur
Sluiten