6 haar hacks voor superdun haar

Haar waar geen krul in blijft zitten, wat onmogelijk op te steken is en dat ondanks een fortuin aan haar producten gewoon slap langs je gezicht blijft hangen. Wanneer je echt dun haar hebt zijn dat de struggles waar je dagelijks mee moet dealen. Herken je jezelf hierin? Check dan snel deze zes ultieme haar hacks voor fijn en dun haar.

1. Toupeer voordat je gaat stylen

Touperen is altijd een goed idee bij fijn haar. Zelfs bij een paardenstaart is het effect mooier wanneer je eerst je haar wat hebt getoupeerd.

2. Stop met teveel wassen

Dun, fijn haar voelt snel vet aan. Maar door het elke dag te wassen verliest je haar volume. Een betere optie is om je haar te behandelen met droogshampoo voordat je gaat slapen. De droogshampoo kan dan het vet uit je haar opnemen terwijl je slaapt. Door je haar ‘s ochtends alleen even te stylen behoudt het zijn natuurlijke volume.

3. Spray je schuifspeldjes in

Om extra grip te creëren met je schuifspeldjes kun je ze het beste even inspuiten met wat droogshampoo of haarlak. Zo worden ze wat stroever en glijden ze minder makkelijk uit je kapsel.

4. Texturizing spray is je beste vriend

Met een texturizing spray creëer je textuur en body in je haar op een simpele manier. Gebruik de spray vanaf het midden van je haar tot in de punten. Daarna is het een kwestie van je haar tussen je handen wrijven totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Gebruik niet teveel van de spray, anders wordt je haar zwaar en bereik je het tegenovergestelde effect.

5. Stop met föhnen

Door in plaats van je haar te föhnen met handdoekdroog haar naar bed te gaan droogt je haar in een warrige staat op, en heeft het zodoende meer volume.

6. Borstel je haar niet te vaak

Natuurlijk wil je de grote klitten uit je haar geborsteld hebben, maar kleintjes net onder de bovenste laag van je haar kun je best eens laten zitten voor net dat beetje extra body.

Reageer op artikel:
6 haar hacks voor superdun haar
Sluiten