Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 27 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Van fluffy brows naar dunne lijntjes: dít is de nieuwe wenkbrauwtrend

The bigger the better is niet langer de norm als het gaat om onze wenkbrauwen. Waar volle, fluffy wenkbrauwen eerst dé trend was, lijkt het nu plaats te hebben gemaakt voor dunne streepjes. Ja, echt, dunne wenkbrauwen zijn terug van weggeweest.

Vele celebrities zijn er al mee gespot. Dat belooft wat.

Trend van nu: dunne wenkbrauwen

Wenkbrauwtrends komen en gaan, dat blijkt maar weer. Het is niet langer nodig om je wenkbrauwen dikker en voller te laten lijken, want dunne wenkbrauwen worden (of zijn) helemaal hot. Waar het vroeger not done was om je wenkbrauwen te veel te epileren, lijkt het nu juist de bedoeling.

En daarmee gaan we terug in de tijd. De dunne wenkbrauw is echt iets van de jaren 20 waarin vrouwen het heel normaal vonden om hun hele wenkbrauwen af te scheren(!) en met een potloodje een strak streepje te trekken. En eigenlijk kunnen we wel zeggen dat dunne wenkbrauwen nooit echt uit zijn geweest. In de jaren negentig maakten topmodellen als Kate Moss deze stijl weer populair.

Nou is je wenkbrauwen afscheren natuurlijk niet nodig om aan deze trend mee te doen – je wenkbrauwpotlood en -poeder laten liggen is misschien al voldoende.

Celebrities gespot

En zoals dat gaat met trends, hebben we al verschillende celebrities gespot met dunne wenkbrauwen. Eerlijk is eerlijk, we moeten even wennen. Aan de andere kant is deze trend wel ideaal als je iets te veel aan je wenkbrauwen hebt geplukt. Benieuwd hoe het eruitziet?

Wie goed heeft opgelet op de Gram, heeft Bella Hadid al op meerdere foto’s kunnen spotten met dunne wenkbrauwen. Eigenlijk kunnen we haar wel beschouwen als dé trendsetter van de skinny brows.

Meer make-uptrends