Zara Bircan
Zara Bircan Life 23 jan 2020

Gebruik deze 5 dagelijkse producten als je een steentje wil bijdragen aan een betere wereld

Om iets duurzamer te leven, hoef je niet gelijk je hele leven om te gooien. De kleinste veranderingen zijn al goed genoeg voor de duurzaamheid. Vernieuw dus je oude producten en kies voor een duurzamer leven met de volgende producten in 2020.

De producten die jij elke dag gebruikt, hebben een duurzamere optie. Door alleen de simpelste veranderingen te maken, weet jij een beetje mee te helpen aan de duurzaamheid. En dat is natuurlijk iets waar we naartoe willen werken.

Deze 5 duurzame producten wil je gebruiken in 2020

Duurzamer leven is veel makkelijker dan je denkt. Start het nieuwe decennium op een duurzame manier en vervang je oude producten door de volgende varianten.

1. Metalen rietje

Het is geen geheim dat het gebruik van rietjes niet goed is voor het milieu en slechts één keer gebruikt wordt. Gebruik je een eigen metalen rietje, dan kun je deze overal mee naartoe nemen en elke keer opnieuw gebruiken. Heel handig.

2. Menstruatiecup

Bespaar je geld en investeer in een menstruatiecup. Zo’n cup kun je elke keer hergebruiken en kun je tot wel twaalf uur laten zitten. Alleen dat al is genoeg reden voor ons om over te stappen.

3. Zeepbar

Gebruik slechts één product voor alles wat je nodig hebt onder de douche. Een shampoobar (of haarzeep) gebruik je als shampoo, conditioner en zeep. Ook zit er meer inhoud in dan de meeste shampoo flessen. Je 3-in-1 zeepbar bespaart dus geld én is zelfs makkelijker mee te nemen op elke reis.

4. Kristal deodorant

Dezelfde functies als normale deodorant, maar dan met duurzame ingrediënten. Kies je voor een deo stick van Biork, dan is deze ook nog eens vegan en parfumvrij. Alle kristal deodoranten kunnen langer dan een jaar meegaan, dat is nog eens mooi besparen.

5. Houten tandenborstel

Ruil je plastic tandenborstel maar gauw om voor een duurzaam houten variant. Een bamboe tandenborstel van The Bamboo Brush Society is voor 96% biologisch afbreekbaar en wordt ook nog eens verpakt in een papieren doosje. Zo weet jij zeker dat je goede keuzes voor jezelf en het milieu maakt.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Gebruik deze 5 dagelijkse producten als je een steentje wil bijdragen aan een betere wereld
Sluiten